ACNEWS

Robotfarkasok védik az embereket a medvéktől – VIDEÓ

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Szörnyű robotfarkasok járják Japán földjeit, hogy félelmet keltsenek a vadállatokban - még a medvéket is elriasztják.
Hirdetés
Ad image

Japánban vörös szemű és agyaras robotfarkasok járőröznek, hogy elriasszák a potenciális ragadozókat.

A robotokat eredetileg a haszonállatok védelmében alkalmazták – a madárijesztők a vadállatok megfélemlítésével igyekeztek megakadályozni, hogy azok a nem kívánt területre behatoljanak. Most azonban, hogy a medvék az embereket is megtámadtak, új céllal hasznosítják őket.

A Wolf Kamuy, a mechanikus szerkezetet gyártó cég elnöke szerint a farkasokat 2020 ősze óta használják meglepő hatékonysággal – írja a DailyStar.

Mivel az ötlet sikeresnek bizonyult, az elmúlt hónapokban Japánban megugrott a helyi önkormányzatok körében a fémállatok beszerzése, hogy elkerüljék a medvetámadásokat.

A kormányzati tisztviselők árulták el, hogy a vidéki falvak fiataljai magukra hagyják az idős embereket, mikor a városba költöznek. Ez arra késztette a medvéket, hogy olyan területekre merészkedjenek, ahová korábban nem mentek volna. A félelmetes állatok hozzászoktak a fényekhez és zajokhoz, és ezt követően már nem ijednek meg az emberektől.

Shinsuke Koike, a Tokiói Mezőgazdasági Egyetem professzora elmondta: „Egyre inkább eltűnnek azok a vidéki mezőgazdasági területek a hegyek lábánál, amelyek egykor pufferzónaként működtek a medvék és az emberek között”.

Az elmúlt hat évtizedben Hokkaido északi régiójában 150 ember lett barnamedvetámadás áldozata.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés