ACNEWS

Fegyvert fogtak a budapesti kisiskolásokra

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A gyerekeket letérdepeltették, megalázták, majd gázpisztolyt fogtak rájuk egy fővárosi általános iskolában. Elkapták a kiskorú bűnösöket.
Hirdetés
Ad image

Pár nappal ezelőtt több szülő is feljelentést tett a rendőrségen, mert nagyon durván megalázták és bántalmazták az általános iskolás gyerekeiket a társaik Budapesten, a XVI. kerületben.

Most elkapták mind a három elkövetőt.

Az áldozatok, illetve az elkövetők többsége a Centenáriumi Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói. Az egyik feljelentést tevő szülő elárulta, hogy a gyerekek már aludni sem tudtak a stressztől, és otthon is csak később merték elmondani a dolgokat.

„A kislányommal lévő fiút leköpték és megverték, a gyermekemet pedig nem engedték el segítséget kérni, hanem öngyújtóval hadonásztak felé, és azzal fenyegették, hogy felgyújtják a szép hosszú haját. Aztán röhögcsélve közölték vele, ne aggódjon, mert lányokat nem vernek meg. De volt olyan gyerek a lányom osztálytársai közül, akit azzal fenyegettek meg, hogy kiviszik a patakpartra, és fegyverrel fogják bántalmazni. És olyan is volt a bántalmazott gyerekek között, akit megszégyenítő pózban, felismerhetően raktak ki az Instagramra” – mondta a 24.hu-nak az egyik áldozat édesanyja.

A két 13 éves elkövetőnek, volt egy idősebb, fiatalkorú társa is. Mivel ő már betöltötte a 14 életévét, ezért már meg is gyanúsították a nyomozók.

„A fiatalkorút kényszerítés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként, míg a két gyermekkorút tanúként hallgatták ki” – közölte a BRFK.

Eddig hét sértett ismert a nyomozóhatóság előtt, és közülük egyik gyermek sem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket. Az Észak-pesti Tankerületi Központ közölte, hogy az eset iskolán- és tanítási időn kívül történt, de a gyerekek minden segítséget meg fognak kapni az iskolai pszichológustól, szociális segítőktől.

Várhatóan csak a most elfogott fiatalkorú lesz felelősségre vonva mert a büntető törvénykönyv szerint csak különösen súlyos bűncselekmény elkövetéséért büntethető 14 év alatti gyerek. A zaklatás, kényszerítés és a garázdaság nem számít különösen súlyos bűncselekménynek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés