ACNEWS

Fenéken lőtte magát egy nő az MRI vizsgálaton

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Senki nem vette észre, hogy az amerikai nő töltött lőfegyvert vitt be magával a mágneses rezonanciás képalkotó (MRI) szkennerbe…
Hirdetés
Ad image

A probléma az, hogy az MRI mágneses mezők segítségével készít képeket az emberi test belsejéről. Ezeket pedig rendkívül erős mágneses terek hozzák létre. Ebből kifolyólag szigorúan tilos a fémtárgyat bevinni a vizsgálatra, a betegeket ellenőrzik is.

Ebben az esetben a rutinvizsgálat szörnyű balesetbe torkollott: a lőfegyver ravasza elszabadult – és egy golyót lőtt ki közvetlenül a páciens fenekébe.

„A páciens lőtt sebet szenvedett a jobb fenéktájékon” – áll a nő biztosítótársasága által benyújtott jelentésben.

„Nem világos, hogy az 57 éves nő hogyan tudott fegyvert vinni az MRI-terembe. A pácienst rutinszerűen ellenőrizték, és a jelentés szerint a terembe való belépés előtt kijelentette, hogy nincs nála ilyen tárgy” – áll a jelentésben.

Egyébként minden óvintézkedés ellenére az MRI-készülékek által okozott balesetek nem ritkák – írja a Bild.

Októberben egy San Franciscó-i kórházban egy ápolónő zúzódásos sérüléseket szenvedett, miután beszorult egy MRI-készülék és egy kórházi ágy közé – és a mágnes erőszakkal behúzta a készülékbe.

Januárban egy brazil ügyvéd meghalt egy São Pauló-i kórházban, miután az övében hordott pisztoly elsült, és egy golyó a gyomrába fúródott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés