ACNEWS

Fél órán belül kétszer rabolták ki a balek lakáskeresőt

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A jóhiszemű férfi, az áldozati butaság mintapéldája, nem sejtette, hogy tálcán kínálja a lehetőséget a kirablóinak.
Hirdetés
Ad image

Egy férfi a salzburgi főpályaudvaron élte át a hihetetlen élményt: 20 000 eurót ((kb. 7 és fél millió forintot) veszített.

Martin Baur jelenleg egy salzburgi szállodában lábadozik sérüléseiből – és borzalommal gondol vissza a szombati eseményekre. Fényes nappal ismeretlen támadók fél óra leforgása alatt kétszer is megtámadták a bajor származású férfit a salzburgi főpályaudvar közelében. Az elkövetők csaknem 20 ezer euró készpénzt loptak el.

Miért volt nála ennyi készpénz? Baur így magyarázza: „Münchenből Salzburgba akarok költözni. Szükségem volt a pénzre, hogy kifizessem a bérleti díjat”. Saját bevallása szerint csütörtökön közel 20 ezer eurót vett fel a főpályaudvar melletti Sparkasse bankból. A tranzakció végrehajtásához előre megbeszélte az időpontot. „Valaki biztosan látta ezt. A vasútállomás környékén gyorsan híre mehetett…” – mondta Baur. Ezután beköltözött egy hotelszobába a közelben. „Ott nem volt szobaszéf. Így a pénz mindig nálam volt” – magyarázta.

És ekkor kezdődött a bizarr borzalom – amelyhez az áldozat jócskán hozzájárult.

Másnap ugyanis egy kocsmalátogatás során találkozott három fiatallal. Beszélgetésbe elegyedtek. Az egyik srác Niko néven mutatkozott be. „Azt mondta, hogy nincs mit ennie és nincs hol aludnia” –emlékezett vissza Baur. A férfi meghívta a fiatalembert vacsorára, majd azt is megengedte neki, hogy nála aludjon.

A nyugodt éjszaka után szombaton sűrűsödtek az események. Az elképzelhetetlen duó együtt ment reggelizni, majd Niko hirtelen eltűnt. Csakhogy.

„A Südtiroler Platzon lévő buszmegállóban egy pár tört németséggel szólított meg” – mesélte tovább az esetet a későbbi kárvallott. Az idős pár férfitagja átölelte a Baurt, közben kicsente a borítékot a zsebéből, amelyben 15 ezer euró volt.

„Az egész néhány másodpercig tartott, utána eltűnt a pénzem” – emlékezett vissza Martin Baur. A pár is eltűnt, de Niko újra felbukkant. Egy mellékutcába csalta Baurt, és ütlegelni kezdte. Az áldozat elmenekült, de nem jutott messzire. Niko egy betonfalnak vágta, majd ellopta a pénztárcáját a maradék 5000 euró készpénzzel együtt. Egy szemtanú riasztotta a rendőrséget.

A nyomozók bizonyítékokat kerestek, és a szálloda halljában készült biztonsági kamera felvételét is megszerezték. A rendőrség szerint Niko 17 év körüli, vékony testalkatú és 1,70-1,80 méter magas. A házaspár feltehetően 50 és 60 év közötti lehet. A feltételezett elkövetők utáni hajtóvadászat jelenleg is tart – számolt be róla a Krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés