ACNEWS

Feladta magát a bécsi sorozatgyilkos – csak 16 éves

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az osztrák főváros fellélegzett! Elfogták azt a sorozatbűnözőt, aki nyáron két hajléktalant ölt meg – egy harmadik pedig hajszál híján, de túlélte.
Hirdetés
Ad image

Döbbenetes: a fantomgyilkos, mint kiderült, csak 16 éves   

Íme, a véres tettek kronológiája:

Július 12-én egy 56 éves férfit holtan találtak egy park padján a Donau-Treppelweg-en, a Handelskai közelében, többszörös szúrt és vágott sebekkel.

Alig tíz nappal később – július 22-én – egy második támadás történt. Egy hajléktalan nőt szintén késsel támadtak meg a Venediger-Au-Parkban. Az 51 éves nő a mentőknek köszönhetően túlélte.

Az utolsó halálos kimenetelű erőszakos cselekményre végül augusztus 9-én került sor a Hernalser Gürtelben. A fantom itt is brutálisan megszúrt egy 55 éves alvó hajléktalant. Az első véres támadáshoz hasonlóan ez a férfi is belehalt súlyos sérüléseibe.

A térfigyelő kamera lett az elkövető veszte. Ezen a harmadik tetthelyen a fiú egy videócsapdába esett. A térfigyelő kamera felvételei több újságban is megjelentek. A rendőrség 10 000 eurós vérdíjat tűzött ki rá.

Öt hónappal a hátborzongató sorozat kezdete után jött az áttörés. Hétfőn délután egy fiatalember feladta magát a rendőrségen, és ügyvéd jelenlétében beismerte: „Én vagyok a hajléktalanok körözött gyilkosa. Ezt már nem tudom összeegyeztetni a lelkiismeretemmel”.

A gyanúsítottat késő éjszakáig kihallgatták. A kihallgatás során „belső késztetésről” beszélt, amely gyilkolásra késztette. Időközben a férfi szúrófegyverét is megtalálták. Egy 15 centiméter hosszú konyhakést. A Krone információi szerint a kést állítólag az apja kanapéjában rejtette el …

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés