ACNEWS

2024. April 25.   |   Márk napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Felháborító: zebrákkal etetik az oroszlánokat az állatkertben

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Egy oroszlán véres szájal marcangol egy tetemet, ami könnyen felismerhető: egy zebra. Ami a vadonban teljesen természetes, az most botrányt okozott a lipcsei állatkertben.
Hirdetés
Ad image

Szászország leghíresebb állatgondozója pedig napok óta láthatatlan. Jörg Gräser ugyanis ahelyett, hogy a büszke ragadozó macskákkal foglalkozna, most nyulakra és kecskékre vigyáz az állatsimogatóban.  

De tehet-e Gräser arról, ha az oroszlánjai megesznek egy zebrát? Egyáltalán semmit. Az állatkert döntött így – ám az etetésnek közönség nélkül kellett volna történnie, hogy elkerüljék a kellemetlen kérdéseket a zebra eredetéről és pusztulásáról.

Az oroszlánok azonban egy véletlenül nyitva hagyott átjárón keresztül a zebra tetemét a látogatók számára látható területre hurcolták. Egy elborzadt anyuka lefilmezte, és Facebookon háborgott a sokkoló jelenet miatt. A nyitva hagyott ketrecajtóért Gräser volt a hibás.

A Bild információi szerint Franz, a megölt zebramén több tévéműsorban is szerepelt.  Az állatkert szóvivője pedig elismerte: „Igen, a csődört etetési célból ölték meg”.

Az állatkert nem nyilatkozik a Gräser-ügyről, csak annyit, átszervezés miatt Gräsert, a lipcseiek kedvencét más munkaterületre osztották be. A zebráról azonban mélyen hallgatnak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés