ACNEWS

2024. July 22.   |   Magdolna napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Félholtan vittek 30 kómás drogost a budapesti kórházba

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Gumicukorban adták a pszichoaktív kannabinoidot tartalmazó cuccot, öt adag volt a csomagban, mindez 15 ezer forintba került.
Hirdetés
Ad image

Félig kómában, elborzasztó állapotban vittek kórházba a mentők 30 bedrogozott fiatalt, valamennyien gumicukorba rejtett pszichoaktív kannabinoidot fogyasztottak. A cuccot egy belvárosi CBD-shopban vették, ettől lettek rosszul. Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták. Majd szenvedélykeltés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Mint kiderült, a kórház toxikológiai osztályára került fogyasztók között sok fiatalkorú  is voltak. A szakember szerint lehet, hogy nem épülnek fel teljesen a betegek. Ha ugyanis valami ilyen súlyos, napokig tartó, kómához hasonló állapotot okoz, akkor sajnos előfordulhat maradandó károsodás is, attól függően, hogy az agyban mire hatott a szer.

Annyi bizonyos, hogy valamennyien ugyanabban belvárosi kendershopból vették a gumicukrot. A terméken fel van tüntetve, hogy egy THCJD nevű anyagot, pszichoaktív kannabinoidot tartalmaz.

Dr. Funk Sándor addiktológus a Blikk napilapnak azt mondta: az ilyen szintetikus szerekkel nagyon sok a baj. Már rendkívül kis mennyiségben is hatásosak, amíg nem „lövik be” pontosan, milyen adagban hatnak, akár halált is okozhatnak.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés