ACNEWS

Félholtra vert egy rabot négy fegyőr, a tettesek tagadnak

Hosszú fegyházbüntetés vár a könyörtelen gyilkosra /Fotó: Pixabay
Hosszú fegyházbüntetés vár a könyörtelen gyilkosra /Fotó: Pixabay
Válságos állapotban vitték kórházba a szabálysértő férfit, miután a smasszerek megbilincselték és agyba-főbe verték.
Hirdetés
Ad image

Hivatalos eljárásban csoportosan elkövetett bántalmazás és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség négy börtönőr letartóztatását. Az eset az ügyészség szerint egy kelet-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben történt. Azt nem árulta el, hogy melyikben. Ennek ellenére az AcNews.hu megtudta, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fegyőrei követték el a gyalázatos esetet.

A szerencsétlenül járt rab bűne az volt, hogy megsértette a börtön szabályát. Hogy emiatt miért kellett eszméletlenre verni, arra nincs válasz. A fegyőrök mentalitását jól jelzi, hogy mind a négyen tagadták, hogy bűncselekményt követtek el – adta hírül az ugyeszseg.hu. Utóbbit Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megerősítette.

Mint kiderült, szeptember 25-én a rab megsértette a szabályokat, két börtönőr testi kényszert és bilincset alkalmazott vele szemben. Ezt látva még két fegyőr beszállt a verésbe, túllépték a jogszerű intézkedés kereteit és többször is megütötték a férfit. Emiatt a férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

A nyomozó ügyészség elrendelte verekedő fegyőrök őrizetbe vételét, és indítványozta valamennyi gyanúsított letartóztatását. Erről a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozási bírája ma dönt. Később, ha bebizonyosodik a fegyőrök bűnössége, akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés