ACNEWS

2024. September 30.   |   Jeromos napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Félholtra verték Gábort a rendőrök, életmentő agyműtéten esett át

Fotó: RTL
Fotó: RTL
Életmentő agyműtéten esett át az a háromgyermekes édesapa, akit a rendőrök felváltva vertek a mikrobuszban.
Hirdetés
Ad image

Életmentő agyműtétet hajtottak végre a 33 éves Harkály Gáboron, mert a rendőrök úgy összeverték, hogy a kórházból ki sem engedték. Három héttel később, otthon a két kislánya és a kisfia sírógörcsöt kapott az apjuk látványától. Harkály Gábor csak haza akart utazni a szilvásváradi munkahelyéről, az Állami Ménesgazdaságból, előtte két kollégájával megivott hét deci bort. Amikor felszállt a buszra, megbotlott a lépcsőn. Emiatt a sofőr nem akarta felengedni, mondván, hogy részeg. A vita végén rendőrök jöttek, földre fektették, megbilincselték, és az egri fogdára szállították a férfit – adta hírül az RTL Híradó. Ami útközben történt, az végképp bicskanyitogató.

A férfi elmondása szerint útközben a hat rendőr felváltva verte. Akkor sem álltak le, amikor az ülésről a padlóra zuhant. Felrángatták és folytatták a verést. Közben poénkodva mondogatták: „Na, a lipicai jól bírja az ütést.”

A fogdából rögtön a kórházba vitték

„A fiam munkatársai és a főnöke is tanúsítja, hogy Gábornak semmilyen sérülése nem volt, amikor a buszra fel akart szállni. Az igaz, hogy hárman megittak 7 deci bort, de egyikük sem volt részeg – mesélte az AcNews-nak a megvert férfi édesanyja, Melinda. – A fiamat őrizetbe vették, majd két nap múlva kiengedték. Annyira szörnyen nézett ki az arca a veréstől, hogy egyből kórházba vittem őt, ahonnan már ki sem engedték. Az ügyvédünkön keresztül feljelentést tettem.”

Harkály Gábor súlyos agysérülését azonnal megoperálták a miskolci kórházban Fotó: RTL

Harkály Gábort szeptember 3-án verték össze, a kórházból három hét múlva engedték haza. Ugyanis a CT vizsgálat kimutatott az agyában egy cseresznye nagyságú vérző duzzanatot, ezért azonnal agyműtétet végeztek rajta. „Két napja van itthon a fiam. Még mindig nagyon gyenge. Szédül, amit eszik, rögtön kihányja. Hosszú lábadozás lesz ez – mondta sírva a férfi édesanyja, Melinda. – Nem haragszom a rendőrökre, az ítélkezés nem az én dolgom, meghagyom azt a bíróságnak. De azért a szemükbe néznék, megkérdezném, hogy van-e nekik gyerekük?”

A rendőrnő ki akart maradni az egészből

Az is sokat mondó, amikor a feljelentés kapcsán a rendőrségen miután egy szabálysértési előadó meghallgatta Melindát, a rendőrnő közölte vele: ő ki akar maradni ebből az egészből. Ráadásul az ügyben eljáró Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség válaszra sem méltatta a megvert férfi ügyvédjét, dr. Kádas Gabriellát, se az RTL Híradót. Pedig a szóvivő a sajtó tájékoztatására fizetést kap az adófizetők pénzéből.

Brutálisan megverték a 33 éves Gábort a rendőrök, tettükre nincs mentség Fotó: Harkály Melinda

„Szabálysértési eljárás indult a védencem ellen, mert ittasan szállt fel a buszra – válaszolta az AcNews kérdésére Kádas Gabriella ügyvéd. – Harkály Gábor elismerte, hogy a munkatársaival hárman megittak egy üveg bort. De ez nem jogosítja fel a rendőröket, hogy megverjék őt. Az orvosok megállapították, hogy a védencem koponyája, a mellkasa zúzódott, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Átesett egy agyműtéten is, de a látása is károsodott, az agyának a beszéd-, és mozgásközpontja is megsérült.” Harkály Gábort szerdán kell kontrollvizsgálatra vinni, jelenleg nem képes az utazásra. Az édesanyjának fogalma sincs, hogy viszi el orvoshoz az összevert fiát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés