ACNEWS

Lázadnak Zelenszkij ellen az ukrán katonák, belebukhat az elnök

Fotó: Ukrán Elnöki Iroda
Fotó: Ukrán Elnöki Iroda
Nagy bajban van az ukrán elnök, a katonái már nem hajtják végre a parancsait, puccs vethet véget a hatalmának.
Hirdetés
Ad image

Morális válság van Ukrajnában, a katonák továbbra sem képesek az áttörésre, miközben a jól kiépített orosz állások fiatalok ezreinek életét követelik. Az Origo idézte a Time magazint, ami az ukrán hadsereg morális összeomlásáról írt. Ebből kiderül, hogy egyre több katona megtagadja a parancsok végrehajtását. Még akkor is, ha az egyenesen Zelenszkijtől érkezett. Ez a háború elején még elképzelhetetlen lett volna. Mostanra azonban a sorozatos bukások, az elszabadult korrupció és a béketárgyalások elutasítása miatt az ukrán elnök népszerűsége mélypontra került. Egyre kevesebben akarják őt látni az ország élén. A Time szerint az ukrán katonák csak a lövészárkokban akarnak ülni, nem hajlandóak támadni.

Szintén az Origo hivatkozott a Washington Postra is, amey azt taglalta, hogy az ukrán civil lakosság morálja is mélyponton van, egyre kevesebben bíznak Zelenszkijben. Zaluzsnij, az ukrán hadsereg főparancsnoka úgy véli, amennyiben a jelenlegi helyzet marad, úgy országa teljes léte kerül veszélybe. A főparancsnok rámutatott az orosz légifölényre, ami megnehezítette az ukrán csapatok haladását. Zaluzsnij  arról is beszélt, hogy jelenleg állóháború van, ami Moszkvának kedvez, mert újra tudják építeni a katonai erejüket. Eközben Ukrajna kezd kifogyni a katonákból. Hiába küld az Egyesült Államok töménytelen mennyiségű fegyvert, hamarosan már nem lesz, aki használja azt.

Zaluzsnij nyilatkozata után rejtélyes körülmények között felrobbant a helyettese. Ami azt jelzi, hogy elkezdődött a belső harc a Zelenszkij-rezsim és az ukrán vezérkar között. Eljöhet a pillanat, amikor a befolyásos katonai vezetők megelégelik, hogy egy, a háborúhoz és hadviseléshez nem értő színész dirigáljon nekik, és küldje a biztos halálba az embereiket. Egyre reálisabb esély mutatkozik arra, hogy a hadsereg egy puccs során váltja le az ukrán elnököt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés