ACNEWS

Felmentették Karikó Katalin rokonainak gyilkosát

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Döbbenetes tragédiát árult el Karikó Katalin. A felmenői rablógyilkosság áldozatai lettek, de senki nem bűnhődött meg érte.
Hirdetés
Ad image

A friss Nobel-díjas kutatóbiológus az önéletrajzi könyvében tárta fel családja múltjának egy sötét titkát. Minderre az Élet elleni bűncselekmények oldal figyelt fel.

„Anyuka dédszüleit meggyilkolták. Ennél többet nem tudok. Nem tudom megmondani, ki tette és miért, csak annyit tudok, hogy a Kunhegyesen élő Szász Károlynak és feleségének élete hirtelen és erőszakosan ért véget” — idézte az 1934-es esetről író Karikót az oldal.

A kutatóbiológus nem ismeri az ügy részleteit, de az esetről a Magyar Országos Tudósítóban 1943. június 2-án beszámoltak.

„Az anyag elolvasása után elmondható, hogy nem csak Karikó Katalin nem tudja, ki/kik követte/követték el az ükszülei sérelmére elkövetett bűncselekményt, az ügy ugyanis felmentéssel zárult. Pontos dátumot egyébként nem találtam, de a kettős rablógyilkosság pár nap eltéréssel éppen 89 éve történt. A kunhegyesi kettős rablógyilkosság vádlottját a tábla felmentette” – írja a portál.

A korabeli sajtó így számolt be a brutális gyilkosságról:

„Egy ismeretlen fiatalember éjszaka behatolt Szász Károly gazdálkodó lakásába, ahol közvetlen közelről Szász Károlyt pisztollyal háromszor fejbe lőtte, majd Szász Károlynét ölte meg ugyancsak pisztolylövéssel. A gazdálkodó házaspár a gyilkos merénylet folytán életét vesztette. A tettes ugyanakkor 3500 pengőt elrabolt. A Szász házaspár rablógyilkossági esetében a gyanú Gonda /Kasza/ Istvánra terelődött, aki bejáró cseléd volt Szászéknál. Csendőri nyomozás során ez a gyanúsított a kettős rablógyilkosság elkövetését beismerte. A csendőrség huszonnégy pontba foglalta össze azokat a gyanúokokat, amelyek Gonda terhére felmerültek. A gyanúsított azonban hamarosan visszavonta a beismerő vallomását s mert döntő bizonyíték nem merült fel ellene, az ügyészség megszüntette a további eljárást és Gondát szabadlábra helyezte.”

Négy év múlva újabb embereket vádoltak meg az emberőléssel. Egy Ibolya nevű ügyvédet egy Horog nevű kocsmárost, illetve Geszti Miklóst vádolták meg. Miklós beismerte a bűnét, de később ő is visszavonta a vallomását, és mivel nem volt elég erős bizonyíték ellene, így őt is felmentették. Az ügy így megoldatlan maradt örökre.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés