ACNEWS

Félrekezeltek az orvosok egy 10 éves kislányt – belehalt a baktériumba

Pedig megakadályozhatták volna a fertőzés elterjedését, de már késő volt.

Hirdetés
Ad image

Pedig megakadályozhatták volna a fertőzés elterjedését, de már késő volt.

A 10 éves Vivienne Murphy először torokfájástól, magas láztól, kiütésektől, valamint kínzó fájdalmaktól szenvedett, édesanyja, Lilly Murphy szerint végül már attól is sikoltozott, ha megmozdította a fejét – írja a Bors a Sun Health cikke alapján.

Bár az aggódó szülő többször is felkereste az orvosokat, mindhiába.

„Háromszor kerestük fel az orvosokat a romló tünetekkel, de semmit sem tettek a lányunkért – idézi a napilap az édesanyát.

Vivienne végül már csak akkor evett és ivott, ha rákényszerítették. Az orvos által javasolt láz- és fájdalomcsillapító gyógyszer továbbra sem hatott. Alig két nappal később a kislány már járni sem tudott, a mellkasát pedig vörös foltok lepték el.

Amikor Vivienne lábai már elfeketedtek, az orvosok lesújtó diagnózist közöltek: halálos húsevő vírus támadta meg a szervezetét.

Vivienne egész lábát amputálni kellett volna, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését, de már késő volt. Másnap leállt a kis szíve, újraéletesztették, de végzetes agykárosodást szenvedett. A szülők életük legnehezebb döntését hozták meg, amikor elhatározták, hogy leveszik Vivienne-t a lélegeztetőgépről:

„40 percig kellett néznünk, ahogy a mi gyönyörű kis angyalkánk zihál és kapkodja a levegőt” – mondta a gyászoló asszony.

A későbbi vizsgálatok megerősítették, hogy Vivienne halála elkerülhető lett volna, mivel az A csoportú Streptococcus antibiotikummal gyógyítható –írja a Bors.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés