ACNEWS

Felrobbant egy e-cigarettát szállító furgon az autópályán

Fotó: illusztráció / pixabay
Fotó: illusztráció / pixabay
Az autópálya úgy nézett ki, mint amit lebombáztak: egy e-cigarettákkal és szén-dioxid-patronokkal teli furgon robbant fel a E6-os sztrádán.
Hirdetés
Ad image

Egy 24 éves évesztfáliai fiatal és társa utazott egy Mercedes Vitóval a Saarbrücken-Mannheim autópályán vasárnap, amikor 17 óra 40 perc körül Enkenbach közelében füst szállt ki a motortérből. A sofőr ugyan elindult egy kijárat felé, de későn, mert hirtelen lángok csaptak ki a transzporterből. A két férfi kiugrott és biztonságba került.

A céges autóban oxigénpalackokat és eldobható e-cigarettákat szállítottak. Mind a patronokban lévő CO2, mind a párologtatókban lévő glicerin és lítium akkumulátorok nagyon gyúlékonyak és robbanásveszélyesek. A detonáció szétzúzta a Mercedes furgont, törmelékek repültek a szembejövő sávba, és megrongáltak az elhaladó járműveket. Az e-cigaretta a pálya melletti erdőben is landolt, 2000 négyzetméternyi növényzetet gyújtott fel.

A tűz megfékezésére 100 000 liter vizet szállítottak a baleset helyszínére – 60 000  litert oltásra, 40 000 litert a cigarettaelemek hűtésére és tartalékként az erdőben újra fellángolt tüzek esetére. A tüzet csak két óra elteltével sikerült megfékezni. Csodával határos módon nem történt sérülés.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés