ACNEWS

Mindenkinek: így tárul fel a hosszú élet titka

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Ki ne akarná tudni a hosszú és egészséges élet titkát. De vajon valóban lehet akár 100 évig is élni komolyabb betegségek nélkül? Most utánajártunk!
Hirdetés
Ad image

Az egészségünk előrejelzése és a betegségek megelőzése érdekében a kutatók folyamatosan új módszereket keresnek és fejlesztenek. A legújabb innovációk közé tartoznak az olyan forradalmi vérvizsgálatok, amelyek képesek előre jelezni jövőbeli egészségügyi állapotunkat, megmutatják egyes betegségek kialakulásának kockázatát. Ezek a tesztek a genetikai, a metabolikus és egyéb biológiai markerek elemzésén alapulnak, lehetővé téve a különböző betegségek, köztük a cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek és egyéb krónikus állapotok kockázatának előrejelzését.

Az egyik jelentős előrelépés egy, a Nature Medicine által publikált tanulmányban történt. Eszerint bizonyos aminosavak szintje (mint például az izoleucin, leucin és valin) szorosan összefügg a jövőbeli 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatával. Egy másik, az American Journal of Medicine által publikált tanulmány arról számol be, hogy a teljes vérkép és az alapvető metabolikus profil összetevőinek kombinálása nagymértékben előrejelezheti a korai elhalálozás kockázatát.

Fotó: EverDerm

A jó hír az, hogy már Magyarországon is elérhetőek a fent említett vizsgálatok. A SYNLAB
úgynevezett “okoslelet” laborcsomagjai mesterséges intelligencia segítségével 14 betegségcsoport meglétének kockázatát képes megbecsülni. Felépítését tekintve ezek a laborcsomagok is tartalmazzák a hagyományos laborlelet fejezeteit, kiegészítve a mesterséges intelligencia által készített elemzés eredményeit is. A háromféle “okoslelet” mindegyike elérhető a SYNLAB legújabb partnerénél, az EverDerm HealthCare Egészségközpontban, ahol barátságos és ráadásul luxus környezetben “élvezhetjük” a vérvételt.

Ezek a vértesztek tehát egyetlen laboratóriumi teszt segítségével nyújt egy életre szóló kapaszkodót,
aminek segítségével olyan életmódot tudunk kialakítani magunknak, amellyel egészségesebbé tehetjük az életünket, de akár meg is hosszabbíthatjuk azt. Az ilyen típusú tesztek fejlődése várhatóan tovább bővül a jövőben. Lehetővé téve számunkra, hogy minél hamarabb még pontosabb képet kapjunk szervezetünk állapotáról, és így akár 100 évig is vígan éljünk. (X)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés