ACNEWS

Fémszilánkok a Coca-Cola italokban, a Fantát itthon már visszahívták

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A Coca-Cola 28 millió palackot hív vissza. Kérdés, hogy hol fogják megsemmisíteni őket, és mennyi jutott belőle itthonra.
Hirdetés
Ad image

A számok hihetetlenek. A Coca-Cola 28 millió 0,5 literes palackot kénytelen kivonni a forgalomból egy sérült szűrő miatt. A szóban forgó tételek apró fémdarabokat tartalmazhatnak. Eddig azonban még nem érkezett olyan hír, hogy bárki is megsérült volna emiatt.

Ausztriában a két hónap alatt legyártott Coca-Cola, Sprite, Fanta mennyiségek az egész országban szétszóródtak, és megtalálhatók az üzletekben, éttermekben – nem is beszélve a rengeteg automatáról. De nem csak ott. Itthon, Magyarországon a Fanta üdítőkkel máris hatalmas a baj.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) oldalán megjelent figyelmeztetés szerint az üdítőital egyik 0,5 literes PET palackos kiszerelésével van probléma: fémreszeléket tartalmaz.

A termék neve: Fanta Lemon Zero PET 0,5 liter – kalóriaszegény citromos frissítő ital édesítőszerrel. Ausztriában készült. A visszahívás a termék 2025.02.04. és 2025.04.12. között lejáró palackjait érinti, amelyek „WP” jelzéssel vannak ellátva.

Fanta / nebih-origo
Fotó: Fanta / nebih-origo

A Nébih arra kéri az embereket, hogy aki ilyet vásárolt, vigye vissza a Müller üzletekbe, és visszatérítik az árát. De ki tudja, hogy azon kívül még hány fémreszelékes üdítő sodródott az országban…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés