ACNEWS

Ferenc pápa: A szex gyönyörű dolog

Ferenc pápa elismerte, a katekizmus "még nagyon korai stádiumban van" a szexualitás témájában - ezt egy fiatal nőkkel és férfiakkal folytatott beszélgetés közben mondta.

 

Hirdetés
Ad image

Ferenc pápa elismerte, a katekizmus „még nagyon korai stádiumban van” a szexualitás témájában – ezt egy fiatal nőkkel és férfiakkal folytatott beszélgetés közben mondta.

 

Az állásfoglalása a Disney+ streaming szolgáltató frissen bemutatott dokumentumfilmjében hangzik el. 

Nekünk, keresztényeknek nem mindig volt „felnőtt” hozzáállásunk a szexhez – mondta a pápa. Pedig a szex „az egyik legszebb dolog, amit Isten adott nekünk. Az, hogy szexuálisan kifejezzük magunkat, egy gazdagság. A szex egy gyönyörű dolog”.

A pápa tavaly tíz fiatal férfival és nővel találkozott Jordi Évole és Marius Sanchez spanyol rendezők dokumentumfilmjének forgatása alatt. Voltak köztük nem hívők és az egyházban csalódottak is – írja a kurier.at. Az egyik nő például elmondta, hogy korábban apáca volt, de évekig pszichésen bántalmazva érezte magát. Egy férfi pedig azt mesélte el, hogy gyermekkorában egy katolikus intézmény tagja bántalmazta, ám a bántalmazót később a Vatikán ártatlannak nyilvánította.

Arra a kérdésre, hogy van-e helye az egyházban a transznemű vagy LMBT embereknek, Ferenc így válaszolt: „Minden ember Isten gyermeke, mindenki az”. Isten senkit sem utasít el – és a katolikus egyház papságának sem kellene. Ferenc így folytatta: „Nincs jogom senkit kidobni az egyházból. Az egyház nem zárhatja be a kapuit senki előtt”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés