ACNEWS

Ferenc pápa ismét becsmérelte a melegeket

Ferenc pápa / Fotó: Shutterstock
Ferenc pápa / Fotó: Shutterstock
Kirobbant a botrány, amikor az egyházfő a püspökök előtt kijelentette: "a Vatikánban b*ziság van a levegőben."
Hirdetés
Ad image

„A Vatikánban b*ziság van a levegőben. És jobb lenne, ha homoszexuális hajlamú fiatal férfiakat nem engednének be a szemináriumba.” Ezek a szavak kedden, zárt ajtók mögött, a püspökök körében hangzottak el Ferenc pápa szájából. Mégis felkapta azokat a CNN.  Rejtély, hogy melyik püspöknek állt érdekében a szivárogtatás, de hatalmas botrány lett belőle. Az AcNews megírta, hogy az egyházfő május végén, szintén zárt ajtók mögött megsértette a meleg férfiakat. Tulajdonképpen ezt ismételte meg most. Akkor a Vatikán bocsánatot kért, magyarázkodott, hogy a pápának soha nem állt szándékában megsérteni senkit. Hangoztatta azt is, hogy mindenkit be kell fogadni az egyházba.

A Corriere della Sera napilap az első hírek után meg nem nevezett, a teremben tartózkodó püspököket idézett. Akik szerint Ferenc pápa, argentin lévén, talán nem volt tudatában annak, hogy az általa használt olasz kifejezés sértő. A lap kiemeli azt is, hogy egy, a pápához közel álló forrás a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy a kifejezést úgy is lehetett érteni, hogy a szemináriumokban „meleg légkör” van.

A Vatikán sajtóirodája közleményében hivatkozott a keddi találkozóra, ahol a pápa megismételte, hogy bár a melegeket be kell fogadni az egyházba, óvatosságra van szükség, hogy ne kerüljenek be a szemináriumba.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés