ACNEWS

Ferenc pápa közbelép: így oldja a brit királyi család feszültségét

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Hirdetés
Ad image

A katolikus egyházfő egy Krisztus-kereszt ereklyét ajándékoz III. Károlynak, az anglikán egyház fejének.   

III. Károly, azon kívül, hogy a britek uralkodója, többek között az anglikán egyház feje is. A koronázási szertartásra hamarosan sort kerítenek. Most pedig kiderült, hogy Ferenc pápa az alkalomra egy ereklyét fog küldeni ajándékba, mely Jézus keresztjéből származik.

A katolikus egyház központi alakjának feszületéből származó, kereszt alakot formázó darabok nagyjából 5-10 milliméter méretűek, és kvarckristály védi őket a külső hatásoktól.

Az ereklyét beépítik abba az úgynevezett walesi keresztbe, ami május 6-án a koronázási menet élén halad majd. A keresztet szerda délelőtt, az országrész északi részén lévő llandudnói Szentháromság-templomban szenteli fel Andrew John walesi érsek, majd a jelképet Londonba szállítják.

A koronázási szertartás után az ereklye megint Llandudnóba kerül, ahol a helyi anglikán és katolikus közösség közösen fogja használni – írja az MTI.

Az, hogy ezek a kis félcentis fadarabok mennyire hitelesek egyébként erősen kérdéses. Egyszer Umberto Eco írta: ha minden ilyen darabka hiteles volna, Jézust egy egész erdőre feszítették volna fel.

A koronázást megelőzően sokáig találgatták, hogy a királyi család tagjai között feszülő ellentétek miatt vajon Harry herceg és neje, Meghan Markle a meghívottak között lesz-e III. Károly májusi 6-án esedékes megkoronázásán.

Az elmúlt hetekben már kiderült, hogy ugyan Harry igencsak igencsak magára haragította családját az önéletrajzi könyvével, illetve a tavaly megjelent netflixes sorozattal, mégis meghívót kaptak az eseményre. A Buckingham-palota azonban később közölte, hogy a herceg ott lesz a koronázási ünnepségen, viszont Meghan Markle nem tart vele, mert a gyerekekkel marad otthon.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés