ACNEWS

Ferenc pápa lemondásáról suttognak – kórházban az egyházfő

A pápát a súlyos légúti gyulladása napokig az ágyhoz köti.

Hirdetés
Ad image

A pápát a súlyos légúti gyulladása napokig az ágyhoz köti.

Az egyházfő egészségügyi problémái árnyékot vetnek a közelgő húsvéti ünnepségekre, amelyek teljes mértékben lefoglalják a katolikus egyházfőt. Vasárnap reggel Ferencnek a Szent Péter téren kellett volna celebrálnia a pálmavasárnap liturgikus ünneplését, amely a nagyhét nyitánya. Ez egy nagyszabású szertartás a hívek tízezrei előtt a Szent Péter téren.

És hírek szerint a Vatikánban ismét a lemondásáról suttognak.

A pápát mentőautóval szállították a Gemelli klinikára, miután szerdán délelőtt szívproblémákra és légzési nehézségekre panaszkodott. A Corriere della Sera csütörtökön tüdőgyulladásról számolt be, az ANSA hírügynökség hörghurutról írt.

Ferenc pápa ma több vizsgálaton is átesett.

„Az elmúlt napokban légzési panaszokra panaszkodott, és ma délután orvosi vizsgálatra ment a Gemelli Poliklinikára. A vizsgálatok eredménye a COVID 19-től eltérő légúti fertőzést mutatott ki, amely néhány napig megfelelő kórházi kezelést igényel. A pápát meghatotta a sok üzenet, amelyet kapott, és megköszönte mindenkinek az imákat” – áll a vatikáni sajtóközleményben.

A pápa a poliklinika tizedik emeletén lévő szobában van, amelyet a „pápák lakásának” neveznek, mert elődeit gyakran kezelték itt. A 2021. július 4-i bélműtétje kapcsán már töltött itt tíz napot.

Néhány napot a kórházban fog tölteni, ennek okán a következő találkozókat, interjúkat a Vatikánban lemondták.

A 86 éves pápát az elmúlt hónapokban térdproblémák is gyötörték. Az altatás hatásaitól tartva korábban elutasította a térdműtétet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés