ACNEWS

Finomat akart főzni. Most már se keze, se lába

Laura Barajas Fotó: GoFundMe
Laura Barajas Fotó: GoFundMe
A családnak sürgősen szüksége van a segítségre a tilápia miatt.
Hirdetés
Ad image

A kaliforniai San Joséból származó Laura szülővárosa egyik piacán tilápiát vásárolt, amely a szivárványos sügérek családjába tartozó, ehető hal. A 40 éves nő elkészítette, majd elfogyasztotta az ételt, de röviddel ezután elkezdte rosszul érezni magát. Végül annyira rosszul lett, hogy úgy döntött, bemegy a kórházba. A diagnózis a következő lett: Vibrio vulnificus fertőzés. Ez egy olyan húsevő baktérium, amely súlyos bőrgyulladáshoz és vérmérgezéshez vezethet.

„Laurát mesterséges kómába helyezték. Az ujjai, a lábai és az ajkai feketék lettek, valamint vérmérgezése volt, és a veséi is leálltak” – nyilatkozta Anna Messina, Barajas egyik barátnője. – „Több mint egy hónapos kórházi kezelés után az orvosok szeptember 13-án úgy döntöttek, hogy Laura végtagjait amputálják, mert csak így tudják megmenteni az életét” – írja Messina a GoFundMe oldalon, ahol adománygyűjtő kampányt indított a család számára. Eddig mintegy 41 ezer eurónak (majd 16 millió forint – a szerk.) megfelelő összeget sikerült összegyűjtenie.

A közlemény szerint a családnak sürgősen szüksége van a segítségre. Jose Valdez a munkája révén ugyan rendelkezik egészségbiztosítással, de az még nem derült ki, hogy ezáltal Laura, akivel nyolc éve él együtt, biztosított-e. A párnak a hat éves fiukon kívül két másik gyermeke is van, korábbi kapcsolataikból – írja a bild.de.

Barátnője sorsáról Anna Messina azt mondja: „Bármelyikünkkel megtörténhetett volna”. A Vibrio vulnificus baktérium a tenger gyümölcseinek – különösen az osztrigák – a fogyasztásával és a brakkvízben való úszással kerülhet az emberi szervezetbe. A tilápiának pedig tüskéi vannak, amelyek csípése szintén átadhatja a kórokozókat.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés