ACNEWS

Floridai sokk: zavarodott aligátor mászkál a szobában

Fotó: X-képernyőkép
Fotó: X-képernyőkép
A rettegett Milton hurrikán hatalmas káoszt okozott az ott élő aligátorokban. Mindenütt rejtőző veszélyekre kell számítani.
Hirdetés
Ad image

Bár Milton már gyengül, nem lehet megkönnyebbülten fellélegezni. Az amerikai Hurricane Center továbbra is heves esőzésekre, pusztító szelekre és hirtelen áradások veszélyére figyelmeztet Florida államban.

Ebben az kaotikus állapotban a vadállatok elveszítik a tájékozódáskat, vagy könnyebben hozzáférnek a számukra nem megszokott területekhez. A stressz hatására a vadon élő állatok a szokásostól eltérően és esetleg agresszívebben viselkedhetnek.

Egy férfi a közösségi oldalán leírja, hogy új „háziállatot” fedezett fel elárasztott lakásában. Az aligátor tátott szájjal ült a nappali közepén:

Broward megye lakói dühösen arról számolnak be, hogy aligátorokat észleltek az árvízben úszni:

Egy zavarodott aligátort is megfigyeltek, ahogy az utcán sétált, és kimerülten kifeküdt:

„Óvakodni kell a vadon élő állatoktól” – figyelmeztet Christopher Gillette a Bellowing Acres Sanctuary-ból, amely az aligátorok és egzotikus állatok menedékhelye. „Bár ritkán támadnak meg embereket, az alligátorok veszélyesek lehetnek, ha stresszt éri vagy provokálják őket. Javasoljuk, hogy tartsák a távolságot, és soha ne etessék az aligátorokat.”

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés