ACNEWS

Foci-Eb: Spanyolország úgy lenyomta Grúziát, mint a bélyeget

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon a spanyolok játszthatnak Németország ellen, miután Georgia 4-1-re megverték a grúzokat.
Hirdetés
Ad image

Mint a bélyeget – úgy nyomta le Spanyolország 4-1-re Grúziát a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság negyedik nyolcaddöntőjében. Így Luis de la Fuente együttese játszik a házigazda Németországgal a legjobb nyolc között. Tény, hogy a spanyolok hibátlan teljesítménnyel, kapott gól nélkül jutottak a nyolcaddöntőbe. Ahol egy másik kávéházat képviseltek, szemben az újonc grúzokkal. Utóbbiak Portugália legyőzésével és egy Csehország elleni pontszerzéssel kerültek a legjobb 16 közé.

Ennek ellenére meglepetéssel indult a spanyol-georgiai Eb-meccs. Robin Le Normand öngóljával a grúzok megszerezték a vezetést a spanyol válogatott ellen. De akkora volt a spanyol fölény, hogy nem az volt a kérdés, nyernek-e? Hanem csak az, hogy hány góllal. Végül a 39. percben egyenlítettek a spanyolok: Rodri kapott labdát középen, és a tizenhatos vonaláról a bal alsó sarokba lőtt.

Az 51. percben Lamine Yamal jobb oldali beadásából Fabián Ruiz senkitől sem zavartatva, közvetlen közelről fejelte a labdát a kapuba. Majd a 75. percben eldőlt a mérkőzés: Nico Williams szép csellel jutott be a büntetőterületen belülre, az ötös jobb sarkától a rövid felsőbe bombázott. Végül a 83. percben a csereként beállt Dani Olmo beállította a végeredményt: a tizenhatos vonaláról gurított a jobb alsó sarokba. Spanyolország tehát pénteken 18 órától, Stuttgartban, a házigazda német válogatott ellen játszik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés