ACNEWS

Földbe döngölte a TEK-es kommandó az újpesti rémet

A rendőrség a lakásán fogta el a robbantással fenyegetőző rémet Fotó: police.hu
A rendőrség a lakásán fogta el a robbantással fenyegetőző rémet Fotó: police.hu
„Lángba borítom ma a várost” -  gyújtogatással fenyegette a váci rendőrkapitányságot, robbantással a bécsi főpályaudvart.
Hirdetés
Ad image

„Felrobbantom az egész várost. Allahu Akbar. A Hamász nevében terrortámadást tervezek”. De a 27 éves K. Attila a Győri Rendőrkapitányságra küldött üzenetében már a Bécsi főpályaudvar felrobbantásával fenyegetőzött. Az újpesti férfi a szüleivel és a húgával élt, rettegett tőle az egész lakótelep.

„Annyit kell tudni a fiamról, hogy mentális beteg. Sajnos, nem mindig látja át megfelelően a dolgokat. Gyógyszereket is kellett szednie a betegségére, de ennél többet nem akarok mondani” – árulta el a Blikknek a férfi apja.

„A srác zavart, voltak vele problémák, mindig furcsán viselkedett. Alaposan ki kell őt vizsgálni” tette hozzá egy neve elhallgatását kérő szomszéd.

„Másfél éve ki kellett hívniuk a rendőrséget Attilára, mert összetűzésbe került az apukával. Állítólag a srác egykori párjának ugyanaz volt a vezetékneve, mint a szomszédnak, ez pedig teljesen összezavarta. Tombolt az előtérben és mindennek lehordta a férfit. Máskor a ház előtt őrjöngött, a gyerekek féltek tőle. Vélhetően akkor sem vette be a gyógyszereit” – vélte egy másik lakó.

K. Attilánál most végképp elszakadt a cérna. Miután mobiltelefonnal több e-mailt küldött az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek és több kerületi rendőrkapitányságnak. Ezekben azt kérte, hogy küldjék ki lakcímére a bevetési osztályt, a TEK kommandósait. Közölte, hogy lőfegyverrel és lőszerrel rendelkezik. Ennek bizonyítékául az egyik levelében lőfegyvernek látszó tárgyakról küldött képet. Talán ő lepődött meg a legjobban, amikor a lakásán megjelentek az állig felfegyverzett  kommandósok, és bilincsbe verték. K. Attilát az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés gyanúja miatt folyik ellene eljárás.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés