ACNEWS

2024. September 18.   |   Diána napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Folytatódik az online átverés: most 800 eurót küldenek nekünk

Már nemcsak hamis 10 ezreseket postáz nekünk egy magyar csaló, hanem 800 eurót is rendelhetünk tőle. Mindössze 60 ezer forintba kerül.
Hirdetés
Ad image

Múlthéten számolt be az AcNews is a Telex által kiszúrt online csalásról, aminek a lényege az volt, hogy hamis pénzt lehet kvázi vásárolni az interneten. Az akkor még Nebula néven futó magyar csaló TikTokon és Telegramon hirdette a hamis pénzt azt ígérve, hogy a megszólalásig hasonlítani fog az eredetihez. És csak a bankjegyek értékének töredékét kell kifizetnünk.

Nebula a sajtóvisszhangnak hála hamar eltűnt az online világból, de nem kellett sokat várni az utánpótlásra. Helyére egy, Billfactory néven futó profil lépett, hasonló ígérettel. Az eredetivel minden téren egyező hamis bankjegyeket nyomtat nekünk, majd adja fel postán, ha kifizetjük azok értékének töredékét. Azonban most nem 50 ezer forintot kell átutalnunk (a bankkártya adataink megadása után) 500 ezer forintnyi hamis bankjegyért.

Billfactory teljesen más tarifákkal dolgozik:

  • 59 990 forintért vagy 120 euróért 800 eurót,
  • 79 990 forintért vagy 200 euróért 1500 eurót,
  • míg 139 990 forintért vagy 350 euróért 5000 eurót kapunk.

Hasonlóan Nebulához itt is rengeteg komment van, ahol hálát adnak a rendelők, hogy soha nem látott összeghez jutottak, amit minden bankban és ATM-nél elfogadnak. Ezzel az egésszel is csak egy baj van. Természetesen ez is átverés. A profilból és a képekből valószínűsíthető, hogy ugyanaz a személy (vagy személyek) állnak a dolog mögött, vagy ha nem is a módszer lényege teljesen egyezik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés