ACNEWS

Fordulat: Vettel visszatérhet a Forma-1-be, ajánlatra vár

Sebastian Vettel fotó: formula.hu
Sebastian Vettel fotó: formula.hu
„Nem mondhatok nemet” – válaszolta a riporter kérdésére a 35 évesen visszavonult négyszeres világbajnok.
Hirdetés
Ad image

Nem mondott nemet az F1-es visszatérés lehetőségére Sebastian Vettel. A 2022 végén, 35 esztendősen visszavonult négyszeres világbajnok úgy fogalmazott, hogy nem zárhatja ki, hogy újra látjuk még a mezőnyben. Vettel szerint az nem opció, hogy valaki kiesik az egyik ülésből, és akkor ő beül a helyére B opcióként. Csak akkor jöhet szóba a visszatérés, ha ő akarja, és adódik megfelelő lehetőség. Nem valakinek a helyettese akar lenni.

„Ha visszatérek, az azért lesz, mert azt akarom, nem azért, mert valaki kidől, és beugrok a helyére, ilyen nem lesz. A nyakam most nincs hozzászokva a tempóhoz, így nem lehet beülni. De egyébként minden más területen elég jó formában vagyok fizikálisan” – mondta a négyszeres világbajnok, akivel egy F1-es autó vezetése után készítette ezt az interjút a Sky Sports.

Vettel azért intett búcsút az Forma-1-nek, hogy több időt töltsön a családjával. Az utolsó szezonjaiban már nem volt motivációja a maradásra. Azóta többször is felmerült már, hogy lehet még helye a rajtrácson. Volt is csapat, amely érdeklődött iránta, de ennél több nem történt.

A sportág korábbi nagy bajnokai közül például Alain Prost, Niki Lauda, Michael Schumacher, Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is visszatért az első visszavonulása után. És éppen ezért mondja azt Vettel, hogy nem tudja kizárni ezt a lépést.

„Nem mondhatok nemet, mert nem tudhatom. Szerintem ezt minden olyan pilótától megkérdezték, aki visszavonult, majd visszatért. És a legtöbben azt mondták, hogy ’nem’, néhányan azt, hogy ’nem tudom’, de a végén mindegyikük visszatért. Szóval kizárni nem tudom” – idézte a formula.hu Vettel Sky Sportsnak adott interjúját.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés