ACNEWS

Forma-1: Hamiltonnak ugrott a Mercedes csapatfőnöke

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Nő a feszültség: Toto Wolf a Kínai Nagydíjon nyújtott gyenge teljesítménye miatt bírálta a hétszeres világbajnokot.
Hirdetés
Ad image

Továbbra is kiábrándító teljesítménnyel szerepel a Mercedes a Forma-1-ben. Toto Wolff a kínai verseny után dühös volt és elégedetlen – írta az f1világ. „Villogtunk egy kicsit szombaton a sprintfutamon megszerzett 2. helyünkkel. De a versenyen elért 6. és 9. helyek nem felelnek meg az elvárásainknak. Minden hétvégén van valami magyarázatunk, de ez egyszerűen nem elég jó!” — szögezte le a csapatfőnök a német Sky Sportnak. Wolff Hamiltont is bírálta. „Találhatunk most megint okokat, hogy miért volt így, de egyszerűen rosszul raktuk össze az autót. És ezen a téren Lewis is adott egy olyan fejlesztési irányt, ami annyira rossz volt, hogy az autó egyszerűen el sem akart fordulni.”

Pedig a Kínai Nagydíj hétvégéje egészen jól indult a brit versenyző számára. Olyannyira, hogy a sprintfutamot a 2. helyről kezdhette meg, a rajtnál pedig maga mögé is tudta utasítani Lando Norrist. A hétszeres világbajnok másodikként ért célba, joggal reménykedhetett abban, hogy a folytatásban is eredményes lesz. Nem lett. Hamilton már az időmérő edzésen a Q1-ben kiesett. Másnap a 18-ik helyről rajtolhatott és kilencedikként ért célba. Folyamatosan az autó lassúságára panaszkodott.

„Miamiba viszünk néhány új dolgot, de jelenleg a Ferrarik és Lando Norris mögött vagyunk. Ez egyszerűen nem elég jó. Nem könnyű, amikor ilyen sokáig vagyunk a gödörben — hiszen ez már a harmadik év számunkra. Az elemzéseink azt mutatják, hogy az összetevők megvannak, amikre általában szükség van, de ez mégsem mutatkozik meg. Van valami, amit egyszerűen nem értünk eléggé” – panaszolta Wolf.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés