ACNEWS

2024. June 17.   |   Alida, Laura napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Forma-1: rommá verték Verstappent Monacóban

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Leclerc két év után megnyerte a Monajói Nagydíjat, ezúttal a háromszoros világbajnoknak esélye sem volt a futamgyőzelemre.
Hirdetés
Ad image

Charles Leclerc, a Ferrari pilótája vasárnap rajt-cél győzelmet aratott a Forma-1 Monacói Nagydíján, ahol Max Verstappen csak a hatodik helyen ért célba. A dobogó második fokán a McLaren versenyzője, Piastri, a harmadikon pedig a szintén ferraris Carlos Sainz ünnepelhetett. A Mercedes még mindig gyengélkedik, Russellt csak az ötödik, Hamiltont pedig a hetedik helyen  intette le a kockás zászló. Meglepetés volt Tsunoda, Albon és Gasly remek teljesítménye, mindhárman pontokat szereztek a hercegségi futamon. 

Pedig Gasly számára nem indult jól a futam, Ocon úgy felöklelte a csapattársát, hogy annak autója két méter magasba repült. Ugyanakkor egy másik baleset miatt piros zászlóval megszakították a versenyt. Az autók a boxba gurultak, Gasly Renault-ját megjavították az új rajtra. Ocon viszont kiesett, és öt helyes büntetést kapott, amit a következő, kanadai Nagydíj futamán érvényesítenek.

Verstappen amúgy nem felejtett el vezetni, csúfos vereségére a monacói pálya a magyarázat. Ugyanis az időmérő edzésen nyújtott gyenge teljesítménye után a hatodik helyről rajtolhatott. Ez pedig eldöntötte a versenye sorsát is, hiszen a monacói pálya sajátossága, hogy ott nem lehet előzni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés