ACNEWS

Forma-1: súlyos büntetés vár Oconra, eltilthatják a versenyzéstől

Esteban Ocon / Fotó: Shutterstock
Esteban Ocon / Fotó: Shutterstock
Hiába kért bocsánatot a Renault agresszív pilótája, a Monacói Nagydíjon produkált ámokfutása miatt saját csapata bünteti meg.
Hirdetés
Ad image

Esteban Oconnak nem a Monacói Nagydíjon tapasztalt ámokfutása volt az első, amikor a saját csapattársát kiütötte a versenyből. Elég a kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval kapcsolatos, korábbi összeakadásait felidézni. Vagy azokra a balesetekre, amelyeket Pierre Gaslynak okozott verseny közben. Érthető, hogy a csapat vezetői megelégelték a legutóbb tapasztalt értelmetlen és agresszív ütközést. Tegnap hátulról úgy felöklelte Gaslyt, hogy annak versenyautója két méter magasra repült a levegőbe. Azonban Ocon Renaultja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kiesett a további küzdelemből.

A versenybírók a következő futamon, a Kanadai Nagydíjon öt rajthelyes büntetéssel sújtották a francia pilótát. Aki még verseny közben bocsánatot kért a közösségi médiában – írja a Rallycafe. Azonban számára az igazi a feketeleves még csak most jön. „A mai eset az én hibám volt, a hely végső soron túl kicsi volt, emiatt pedig bocsánatot kérek a csapattól. Remélem, hogy a csapatnak ma összejön a megérdemelt pontszerzés” – írta azután, hogy a The-Race.com beszámolója szerint az újságíróknak még nem kommentálta a büntetéseket, a balesetről pedig annyit mondott: „nem igazán néztem meg, szóval nem tudok válaszolni.”

Kiverte a biztosítékot a csapatfőnöknél

Bruno Famin, az Alpine csapatfőnöke ugyanis a Canal+ beszámolója szerint rögtön az ütközés után szemtől szemben keményen helyretette Ocont. „Esteban támadása abszolút nem volt helyénvaló. Pontosan ez az, amit nem akarunk látni, és lesznek következmények – fakadt ki a csapatfőnök Canal+ riporterének. – Kemény döntést fogunk hozni. Az első kör a Portier-kanyarban nem az a hely, ahol előzni kell, nem hagyva helyet a csapattársának.” Famin szavai alapján elképzelhető, hogy az Alpine a kispadra ülteti Ocont, amiért nem a csapat érdekeit szem előtt tartva versenyez. Az is lehet, hogy felbontják Ocon idei szezon végén lejáró szerződését, és megválnak a 27 esztendős pilótától.

Felbonthatja Ocon szerződését az Alpine

Köztudott, hogy a francia versenyző nézelődik a pilótapiacon, és keresi a lehetőségét annak, hogy 2025-től más csapatban találjon helyet. Egy megelőző döntéssel az Alpine lényegében elébe menne a versenyzője távozásának, egyben feloldaná az Ocon és Gasly feszült viszonyt. Köztudott, hogy a két francia pilóta nagyon nem kedveli egymást. „Egyszerűen csak csalódott vagyok Esteban miatt, mert ennek nem szabadott volna megtörténnie, már csak a csapat miatt sem. Nem engedhetünk meg magunknak efféle viselkedést – panaszolta Gasly a Sky Sports-nak. – Világos instrukciókat kaptunk a verseny előtt, ez pedig nem lett tiszteletben tartva. Biztos vagyok benne, hogy beszélni fogunk erről, és a jövőben nem engedhetünk meg magunknak hasonló szituációt.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés