ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Franciaország Eb-elődöntős, 11-esekkel kiütötte Portugáliát

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A rendes játékidő 0–0-ra végződött, a franciák a hosszabbítást követően tizenegyespárbajban 5–3-ra legyűrték Portugáliát.
Hirdetés
Ad image

Bejutott Franciaország a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőjébe, miután 0–0-s rendes játékidőt, és hosszabbítást követően tizenegyesekkel 5–3-ra legyőzte Portugáliát. Az m4Sport szerint az első tíz percben többnyire a portugálok hátul zavartalanul passzolgattak, de a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Később labdabirtoklásban is kiegyenlítetté vált a találkozó, sőt, már lövéssel is próbálkoztak a csapatok. A portugáloknál jószerivel csak Rafael Leao tudott zavart okozni a bal szélen. Így a vb-ezüstérmes francia együttes fokozatosan átvette az irányítást, amikor veszélybe került a portugál kapu, a jó öreg Pepe (41) mentett az utolsó pillanatban. A szünet előtti percekben a két büntetőterület között zajlott a játék és inkább a küzdelem dominált ebben a periódusban.

A második félidőben a csereként beállt Dembele új lendületet adott a francia csapatnak. Egy alkalommal gyönyörűen csavart a jobb felső sarok felé, de a labda elsuhant a kapufa mellett. A rendes játékidő utolsó negyedórája kiegyenlített futballt hozott. Állták a védelmek és a kapusok a sarat, így nem hozott gólt és döntést a kilencven perc. A hosszabbítás lüktető iramban kezdődött, az első nagy helyzet Cristiano Ronaldo előtt adódott, de csúnyán fölé lőtt, majd Dembele egészpályás szólója után Thuram lövésébe a fáradhatatlan Pepe lépett bele.

Majd jött a hosszabbítás… Egészen a 120. percig nem volt kaput eltaláló lövés, akkor viszont Nuno Mendes lőhetett tisztán, de próbálkozása gyenge volt, így Maignan biztosan fogta. Végül a 11-es párbaj következett, a franciák mind hálóba találtak, a portugáloknál Joao Felix a jobb kapufát lőtte ki. Ezzel eldőlt az elődöntőbe továbbjutás. A franciák kedden Münchenben Spanyolország ellen lépnek pályára az elődöntőben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés