ACNEWS

Frédéric von Anhalt herceg megnyitotta néhai felesége, Gábor Zsazsa múzeumát Budapesten

Mától az Origo filmstúdió ad helyet a Gábor Zsazsa Múzeumnak, amelyet a világsztár utolsó férje, Frédéric von Anhalt herceg ünnepélyes keretek között nyitott meg.

Hirdetés
Ad image

Mától az Origo filmstúdió ad helyet a Gábor Zsazsa Múzeumnak, amelyet a világsztár utolsó férje, Frédéric von Anhalt herceg ünnepélyes keretek között nyitott meg.

 

Már tegnap lencsevégre kapták a herceget a fővárosban, aki a művésznőhöz köthető relikviát, eredeti ruhákat, könyveket, személyes tartalmú leveleket adományozott a filmstúdiónak, és aki valószínűleg Zsazsától tanulta, hogy a főváros nevét s- el mondjuk ki és nem sz-szel. 35 év alatt viszont csak két magyar szót tanult meg: igen és „hogy vagy?”.

 

A 78 éves herceg nagyon elemében volt a megnyitón, érezni lehetett a szavain, hogy ez a feladat számára szívből jön, imádta Zsazsát. Felidézte nyitóbeszédében a közösen töltött 35 évet, és méltatta a magyarok szerepvállalását Hollywood megteremtésében.
„Ezek csupa olyan dolgok, amiket nem akartam odaadni senkinek, azoknak az aukciós házaknak sem, amelyek Zsazsa hagyatékát elárverezték. Mostanáig mindet megtartottam magamnak. Mindegyiknek megvan a saját története, ezért nem akartam tőlük megválni, most ide mégis szívesen adtam. A piros ruha volt az, amiben kilépett a vörös szőnyegre és híres lett. A különleges sárga – fehér kifejezetten Zsazsának készült, egy híres tervező készítette. A fehér ruhában pedig egy rendőrt pofozott meg Zsazsa. Az íróasztal  pedig 35 éven át központi eleme volt az otthonunknak.
Zsazsa velem együtt él a szívemben, nem kell látnom ezeket a dolgokat, hogy az emléke velem legyen. Most végre a helyükre kerültek, így ezeken keresztül együtt is tudunk emlékezni rá” – mesélte a herceg, aki számos anekdotát is megosztott a nagyérdeművel.
Elmesélte, hogy egykori felesége mindig alkudozott, és szeretett mindent féláron kifizetni.

 

 

A megnyitón Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke is mondott pár kedves szót a legendáról, akivel nagyon jó kapcsolatot ápolt. Olyannyira, hogy még a súlyosan beteg díva hálószobájában is felkereshette az ágyhoz kötött celebet. Neki köszönhető az is, hogy Gábor Zsazsa hamvait – a díva végakarata szerint – a Fiumei úti temető Művész parcellájában helyezték végső nyugalomra. 

„Amikor Zsazsa 95. születésnapján Los Angeles-i főkönzulként részt vehettem, már akkor felmerült a gondolat, hogy szeretne Magyarországon nyugodni. Tavaly nyáron sikerült megvalósítani, hogy a Fiumei úti művészparcellában helyeztük hamvait örök nyugalomra. Ma ez a következő, ünnepélyes lépés következett” – mondta.

„Büszkéknek kell lennünk arra, hogy ilyen sok híres magyar volt Hollywoodban.  Goerge Cukor vagy  William Fox  amerikai filmgyáros, producer, aki Fuksz Vilmos néven született Tolcsván”.- tette hozzá.

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés