ACNEWS

2023. June 05.   |   Fatime napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Fülöp Attila: 12,5 milliárd forint áll rendelkezésre hajléktalan …

A kormány 12,5 milliárd forintot biztosít hajléktalanellátásra - mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés
Ad image

A kormány 12,5 milliárd forintot biztosít hajléktalanellátásra – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Fülöp Attila emlékeztetett: bizonyos létszám felett az önkormányzatok feladata megszervezni a hajléktalanok ellátását, amit a kormány finanszíroz.

Hozzátette, míg tíz évvel ezelőtt 7,5 milliárdot szántak erre a célra, tavaly és idén a 12 milliárd forintot is meghaladja az állami forrás.

Az államtitkár jelezte, a hajléktalanellátás egy összetett terület, hiszen szükség van a rendőrségre, a mentőszolgálatra, a polgárőrségre, az önkormányzatra, az államra, valamint egyházi és civil szervezetekre.

Kiemelte, hogy jelenleg mintegy 20 ezer férőhely van Magyarországon a nappali és az éjjeli menedékhelyeken.

Emlékeztetett, november 1-jétől veszi kezdetét az úgynevezett krízisidőszak, amikor további 1500 éjjeli férőhely nyílik meg az országban.

„A legfontosabb, hogy az tudjuk mondani: van elég férőhely, senkinek nem kell az utcán töltenie az éjszakát, bátran elmondhatjuk, hogy a magyar hajléktalanellátó rendszer ki tudja szolgálni azt az igényt, ami ma felmerül” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy a nemcsak a férőhely, de az ellátás is biztosított.

Kérdésre elmondta azt is, hogy országosan jelenleg 73 százalékos a kihasználtsága a szállóknak, Budapesten pedig még ennél is kevesebb, 61 százalékos.

Hozzátette, hogy az adatok azt mutatják, hogy még a leghidegebb időszakban is elegendő férőhely áll rendelkezésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés