ACNEWS

Gálvölgyi János ezért nem hajlandó kimondani Győrfi Pál nevét

Gálvölgyi János üzent a mentők szóvivőjének/fotó: OMSZ
Gálvölgyi János üzent a mentők szóvivőjének/fotó: OMSZ
Győrfi Pál vérlázító szavaira reagált a Kossuth-díjas színész.
Hirdetés
Ad image

„Üzenem ennek a szóvivőnek, akinek a nevét se mondanám, hogy nincs protekció, üzenem mindenkinek, a betegségben nincs olyan, hogy Jézus Máriám, ez egy államtitkár! Mindenkivel úgy bántak, hogy az csodálatos volt” – utalt Győrfi Pálra az RTL Fókusznak adott nyilatkozatában a Kossuth – díjas színész.

Mint azt az AcNews megírta, a mentők 40 perccel a riasztás után sem indultak el a levegőért kapkodó, életveszélyben lévő Gálvölgyiért. A lányai vitték be őt a kórházba, ahol azonnal az intenzív osztályra, lélegeztetőgépre került.

Az eset másnapján a Rádió1-ben beszélgettek Győrfi Pállal, aki közölte, hogy a mentés közben nem számít, ki a híres ember, és ki nem, az alapján döntenek, hogy melyik ember van rosszabb állapotban. Később, az ATV-ben azt is megemlítette – Rónai Egon azon felvetésére, hogy bocsánatot kértek-e már -, hogy akkor kér valaki bocsánatot, ha már tudja, hogy hibás valamiben, azonban a szóvivő szerint „ennek a hibának a súlya még mindig nem fekete-fehér” – emlékeztetett az egeszsegkalauz.

A családot a színész lányainak elmondása alapján Győrfi nem kereste meg sem írásban, sem telefonon.

Csakhogy Gálvölgyi János lányai nem kivételezést kértek a mentőktől, hanem segítséget az életveszélyben lévő, fuldokló édesapjuknak. A színész ezt nem kapta meg, ráadásul Győrfi szavai teljesen félrevitték a történtek megítélését.

Azt a mentők utólag elismerték, hogy hibát követtek el, de ennél azért kicsit több is történt, ugyanis a Belügyminisztérium vizsgálatot indított az ügyben, a rendőrség pedig nyomoz.

Gálvölgyi így folytatta a kórházban eltöltött időszakról a visszaemlékezését: „Nem tudom meghálálni, nem tudok elég hálás lenni, ahogy velünk bántak. Kezet csókolni való munkát végeztek. (…) Én erről a mentős dologról egy árva dolgot nem tudok mondani, én, mint egy rossz statiszta, csak benne voltam a szituációban. Nem tudok semmit.”

„Amikor hazajöttem, mondom, végre saját ágy, nincs infúzió, vérnyomás mérés, jaj de jót fogok aludni. Rosszul aludtam. Nem rettegés, de félelem volt bennem. Mi van, ha ez újra megismétlődik?”

Azt mondja, mikor már magánál volt a kórházban, azonnal elkezdte mondani a meglévő szerepei szövegét, ekkor megnyugodott, hogy jól van. Voltak különös álmai is, fehér ruhás alakokkal, ami leginkább egy Queen-klipre emlékeztette őt. Mindenesetre nagyon hálás a rengeteg kedves üzenetért, amit kapott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés