Gáspár Bea három sikeres receptkönyv után idén ősszel ismét egy új kötettel jelentkezett. A háziasszony ezúttal is hagyományos ételek receptjeit válogatta össze, lapunknak azonban elárulta: ez most más lett, mint az előzőek.
November elején jelent meg Gáspár Bea új, immáron negyedik receptkönyve. A Családi receptek egyszerűen című könyv az elnevezéssel ellentétben nem az ő családjának titkos receptjeit tartalmazza, hanem olyan tartalmas, de könnyen elkészíthető fogásokat, amelyek alapanyagai minden háztartásban fellelhetőek.
„Ez egy családoknak szóló, de nem családi recepteket tartalmazó könyv. Mivel most szinte minden háziasszony igyekszik költséghatékonyan főzni, így olyan ételeket válogattam össze, amelyek pénztárcakímélőek, illetve a hozzávalók a legkisebb falvak boltjaiból is beszerezhetőek” – árulta el az AcNewsnak Gáspár Bea, aki főzőtudásával nem egyszer tette már le a névjegyét. Többször szerepelt már különböző gasztronómiai műsorokban, A Konyhafőnök VIP! első évadát meg is nyerte, a későbbi szériában pedig már vendégzsűriként foglalt helyet az ítészek mellett.
Az Ázsia Express forgatásairól nemrég tért haza, utazása során pedig számtalan egzotikus országban fordult meg. Többek között Grúziában is, ahol az ételek jellemzően változatos alapanyagokból és gazdag fűszerezéssel készülnek el. Beának persze nem kell a szomszédba menni, ha ételízesítésről van szó. Legújabb könyvében is erre helyezte a hangsúlyt.
„Nyilván minden receptkönyv igyekszik felturbózni a legegyszerűbb ételeket is, de az én receptjeim attól az enyémek, hogy a hagyományostól eltérő módon készülnek el. Van bennük egy pici csavar, némelyiknél pedig más fűszerezést használtam ” – fogalmazott az ismert háziasszony.
Négy receptkönyvvel és több évtizedes tapasztalattal a háta mögött Beának bizonyára nem sok újat lehet mutatni, ennek ellenére mindig igyekszik nyitott szemmel járni, és tudását bővíteni. Néhány évvel ezelőtt nagyobbik lányával, Evelinnel közösen vettek részt egy cukrásztanfolyamon, ahol profiktól lesték el a süteménykészítés fortélyait. Nem csoda hát, hogy az édesszájú háziasszony a könyvében is egy desszertet emelt ki személyes kedvenceként, amelyet almás álom fantázianévre keresztelt