ACNEWS

51 ezer forinttal kaphatnak többet a nyugdíjasok

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A gazdaságfejlesztési miniszter friss előrejelzése szerint az infláció a 17,5 százalékot is meghaladhatja idén, emiatt pedig nyugdíjkorrekcióra lehet számítani.
Hirdetés
Ad image

„Mindennek köszönhetően az év végére egy számjegyű infláció várható. A fogyasztói árak növekedése augusztusban 16, szeptemberben 11-12, októberben 9-10, novemberben 8, decemberben pedig 7 százalékos lesz az előrejelzések szerint” – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Tranzit Fesztiválon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter június végén az mondta, hogy ha az infláció 15 százalék felett lesz, akkor „pontos elszámolással tartoznak a nyugdíjasoknak”. A jogszabály szerint a korrekció novemberben jár a nyugdíjasoknak, a Nyugdíjas Szervezetek Érdekegyeztető Tanácsa viszont már júliusban visszamenőleges emelést követelt, mivel kiderült, hogy a vártnál lassabban csökken az infláció – írja az Index.

A jelenlegi havi 186 ezer forintos mediánnyugdíjjal számolva két és fél százalékos emelés esetén havi 4600 forinttal nőne a nyugdíj. Novemberben pedig januárig visszamenőleg érkezne a korrekció, ami összesen 51 ezer forint.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés