ACNEWS

Beint a Google: többmillió felhasználótól búcsúzik

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Akár ön is azok között lehet, akiknek hamarosan törlik az email fiókját.
Hirdetés
Ad image

A Google frissítette a szolgáltatásaihoz tartozó személyes fiókokra vonatkozó irányelveit, hogy a maximális inaktivitás időtartama két év legyen. Ez minden felhazsnálót értint, igy a magyarokat is.

Ezen idő elteltével a fiókok „törölhetők”, minden tartalmukkal, beállításukkal, és a felhasználó által elmentett adatokkal együtt. Ez magában foglalja az olyan szolgáltatásokban tárolt összes adatot, mint a Gmail, a Dokumentumok, a Drive, a Meet, a Naptár, a Google Fotók és a YouTube.

A Google szerint az irányelvek megváltoztatásának célja az online biztonság növelése, mivel az inaktív fiókok gyakran esnek áldozatul fiókeltérítésnek, jellemzően a régi és gyenge jelszavak és a további biztonsági intézkedések hiánya miatt.

Az új irányelv azonnal hatályba lép, és az első olyan fiókok, amelyek elérik az új inaktivitási küszöböt, 2023 decemberében törlésre kerülnek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden olyan felhasználónak, aki két éve vagy annál hosszabb ideje nem használja Google-fiókját, az év végéig törlik a fiókját – számolt be róla a bleepingcomputer.com.

A Google azt mondja, hogy a létrehozásuk után soha nem használt fiókokkal kezdi, és onnantól kezdve fokozatos lépéseket tesz.

Emellett az érintett fiókok tulajdonosai hónapokkal a fiók törlése előtt többször is értesítést kapnak majd a megadott helyreállítási e-maileken, hogy időben intézkedhessenek.

A Google szerint az alábbi műveletek bármelyikének elvégzése az említett fiókok használatával visszaállítja az aktivitásszámlálót nullára:

– E-mail olvasása vagy küldése

– Google Drive használata

– YouTube-videó megtekintése

– Alkalmazás letöltése a Google Play Áruházból

– A Google kereső használata

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés