ACNEWS

Tizennyolc ismeretlen holttestet találtak a görög erdőtűzben

Fotó: Illusztráció / Pexels
Fotó: Illusztráció / Pexels
A helyi hatóság úgy gondolja, hogy a Dadia Nemzeti Parkban keletkezett erdőtüzekben összeégett holttestek migránsok voltak.
Hirdetés
Ad image

„Mivel senki sem tűnt el, feltételezzük, hogy illegális bevándorlókról van szó” – mondta Giannis Artopoios tűzoltósági szóvivő az ERT görög állami műsorszolgáltatónak.

A holttesteket egy távoli vidéki területen találták meg Avantas falutól délre, ahol napok óta erdőtüzek tombolnak. Egy kunyhóban találták rájuk az erdő szélén.

A tűzoltóság továbbá közölte, hogy az egész erdőtűzzel érintett területet átvizsgálják. A további vizsgálatok folyamatban vannak.

A határvidék erdeiben újra és újra elbújnak azok a migránsok, akik Törökországból illegálisan lépték át a határt Görögországba. Az embercsempészek aztán megpróbálják az embereket a közeli autópályán át Nyugat-Görögországba, majd más európai országokba juttatni. Egy pásztorral együtt, aki már hétfőn meghalt, amikor megpróbálta biztonságba helyezni az állatait, a mostani tüzek halálos áldozatainak száma 20-ra emelkedik – írja a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés