ACNEWS

Gulyás Gergely: a kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását

A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.

Hirdetés
Ad image

A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány – mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán az MTI-nek.

Hozzátette: a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve.

„A 2023-as év a folytatódó háború és a szankciós energiaválság második éve. Több veszély fenyeget bennünket, mint bármikor korábban. A kialakult háborús helyzet és a brüsszeli szankciók következményei veszélyt jelentenek a magyar családokra, a magyar gazdaságra és a magyar munkahelyekre” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Mint mondta, a 2023-as esztendő legfontosabb feladata, hogy megvédjük a magyar családokat, a munkahelyeket és fenntartsuk a gazdasági növekedést – emelte ki.

„Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra” – jelentette ki a miniszter.

Hangsúlyozta: a legveszélyesebb esztendőben is biztosítja a költségvetés a családtámogatásokat és garantálja a nyugdíjak értékállóságát. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés