ACNEWS

Gyalázat: az olasz bíró felmentette a Botticelli kép rongálóit

Botticelli: A Tavasz - Fotó: wikimedia-közkincs
Botticelli: A Tavasz - Fotó: wikimedia-közkincs
Felmentették az Ultima Generazione csoport három fiatal tagját, akik Botticelli: Tavasz című festményének védőüvegére ragasztották magukat.
Hirdetés
Ad image

2022 júliusában három fiatal Botticelli Tavasz című festményéhez ragasztotta magát. A három aktivista a kampányával a klímaválság elleni fellépés szükségességére kívánta felhívni a figyelmet. Az Uffizi képtárban kiállított remekműben szerencsére nem esett kár. A most lezajlott perben a bíró úgy döntött, hogy nem történt bűncselekmény. 

Ahogy az várható volt, a klímaaktivisták üdvözölték a bíró döntését: „Megkönnyebbültünk, de ez nem vigasztal meg minket. Giorgia Meloni miniszterelnök kormánya továbbra sem elkötelezett amellett, hogy megvédje az embereket a klímaválságtól” – kommentálták.

Pedig a olasz Miniszterek Tanácsa áprilisban törvénytervezetet fogadott el, amely szigorú szankciókkal sújtja azokat az embereket, akik beszennyezik, tönkreteszik vagy megrongálják a műtárgyakat. A rendelet célja a műalkotások elleni vandalizmus megakadályozása. A bírság 60 ezer euróig terjedhet…ne – írta a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés