ACNEWS

Gyászmisén papokra támadt egy férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a XII. kerületben bekiabálásokkal zavart meg egy gyászmisét, majd a plébánosra és a káplánra támadt - tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

    

Hirdetés
Ad image

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki a XII. kerületben bekiabálásokkal zavart meg egy gyászmisét, majd a plébánosra és a káplánra támadt – tájékoztatta a fővárosi főügyész hétfőn az MTI-t.

    

Ibolya Tibor közölte: az 50 éves férfi január 7-én délután ittasan egy XII. kerületi templomhoz ment, ahol éppen gyászmise zajlott. A bejáratnál állva trágár kifejezéseket kiabált be a templomba, ezért a plébánosa és a káplán a szertartást megszakítva megkérte a férfit, hogy távozzon.
A vádlott azt mondta, hogy nem küldhetik el, közben szidalmazta őket, majd ütő, rúgó mozdulatokat tett a plébános felé. Ezek a papot nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüvege madzagát elszakították. Ekkor a vádlott és a plébános közé állt a káplán, akit a támadó a mellkasán megütött. A vádlottat a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták – olvasható a közleményben.
Ibolya Tibor hozzátette: másnap este a vádlott ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, a papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált, az érkező káplánt pedig az előző napon történtek miatt veréssel fenyegette meg.
A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a korábban már büntetett, letartóztatásban lévő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés