ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Gyilkolt az orvos: belehalt a 4 éves Emilia a fogászati kezelésbe

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A négyéves gyerek szennyezett altatószert kapott egy ártalmatlan fogászati ​​műtét során. A megvádolt aneszteziológus már ült börtönben emberölésért.
Hirdetés
Ad image

Négyrendbeli súlyos és halált okozó testi sértés miatt áll bíróság elé egy 67 éves aneszteziológus, akit már elítéltek gondatlanságból elkövetett emberölésért. 2021. szeptember 29-én a négyéves Emilia egy kronbergi fogorvosi rendelőben általános érzéstelenítésben végzett fogászati ​​műtét után halt meg.

A kislánynak játék közben kitört egy foga, amit altatásban kellett javítani. Az ügyészség szerint az érzéstelenítőt tartalmazó palackot, amelyet a vádlott fecskendezett belé, a Candid gomba és két másik baktériumtenyészet szennyezte.

Amikor felébredt, a kislány egyre rosszabbul lett. A német orvos segélyhívás helyett újabb adag propofol érzéstelenítőt adott be neki. Amikor az orvos túl későn mégis hívta a mentőket, már csak azt tudták megállapítani, hogy a lány meghalt. Emilia szeptikus sokkot kapott, és a keringése összeomlott.

Dr. W.-t azzal vádolják, hogy költségtakarékossági okokból többször használt eldobható fecskendőt. Egyetlen fecskendővel több gyógyszert is beadott, és többször is magára hagyta a gyerekeket altatásban. Emilia halálának napján összesen öt általános érzéstelenítést végzett, ami súlyos szövődményeket eredményezett. Ezután több gyermeket intenzív osztályon kellett kezelni, és mesterséges lélegeztetést kellett nekik adni. Néhányan közülük a halállal küszködtek.

Ijesztő részlet: Alig néhány órával a gyermek halála után az utóbb megvádolt altatóorvos ismét munkába állt. Hessenben egy ötéves gyereknek szennyezett érzéstelenítőt adott. Ez a fiú is súlyosan megbetegedett.

A németre több év börtön vár.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés