ACNEWS

Gyilkosságért ült négy évig Lajos, kiderült, hogy ártatlan

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Felmentette első fokon a bíróság az emberöléssel vádolt Dezső Lajost, aki a vád szerint 18 éve megölte a feleségét, K. Juditot.
Hirdetés
Ad image

Négy évig ártatlanul ült a börtönben Dezső Lajos, aki a vádirat szerint 18 évvel ezelőtt megölte a feleségét. A Szegedi Törvényszék tegnap felmentette a férfit, ugyanis az orvosszakértők nem tudták megállapítani K. Judit halálának okát. Meghökkentő az is, hogy miközben az asszonyt hosszú ideig eltűntként keresték, a baksi temetőben névtelen nőként volt elhantolva, és csak 2020-ban azonosították a holttestét. Immár 18 éve, hogy Lajos exe, az akkor 26 éves K. Judit nyomtalanul eltűnt a szentesi otthonából, a kutyáját pedig megmérgezték. Kétéves kislányát, Diánát a nagyszülők találták meg és vették magukhoz. Judit mobiltelefonja is a házban maradt, ruhatárából egy köntös, egy pár papucs és egy bugyi hiányzott. A nő szülei szerint Lajosnak szerepe volt abban, hogy eltűnt a lányuk.

De hogy került a nő a temetőbe?

Ugyanis a Németországból hazatért Lajos, a szentesi Black Söröző tulajdonosa zokon vette, hogy Juditnak új párja lett, amíg ő külföldön volt. Az asszonyt  hosszú éveken át eltűntként kereste a rendőrség, 2020 februárjában az országos rendőr-főkapitány 10 millió forintot ajánlott fel gyilkosa kézre kerítéséért. Ekkor már emberölés miatt nyomozott az NNI az ügyben, ugyanis a baksi temetőben még 2007-ben elhantolt ismeretlen női holttestről kiderült, hogy K. Judité. Lajost európai elfogatóparancs alapján 2020 júliusában, Bologna közelében letartóztatták, majd 2021. március elején vádat emeltek ellene.

Hazamehetett a férfi az ítélethirdetés után

A férfi végig tagadta a gyilkosságot. Nagy volt a tét, hiszen az ügyész előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés miatt életfogytig terjedő szabadságvesztést kért  a most 60 éves Dezső Lajosra. Aki végig az ártatlanságát bizonygatta. Ráadásul az igazságügyi szakértő azt sem tudta megállapítani, hogy a nő teste mikor került a vízbe. Ahogy azt sem, hogy vízbe fulladás vagy öngyilkosság történt-e. Az ítélet után Dezső Lajos szabadon távozhatott, nem kellett a dorozsmai börtönbe visszamennie. A döntés egyébként nem jogerős, az ügyészség fellebbezett – tudta meg a blikk Kassainé dr. Berényi Virágtól, a felmentett férfi ügyvédjétől.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés