ACNEWS

György István: Működőképes a közigazgatás új szerkezete

A közigazgatás fejlesztését az elmúlt tíz év visszaigazolta: működőképes a jó állam jegyében kialakított új struktúra, a kormányhivatalok, a járási hivatalok, a kormányablakok rendszere - jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Hirdetés
Ad image

A közigazgatás fejlesztését az elmúlt tíz év visszaigazolta: működőképes a jó állam jegyében kialakított új struktúra, a kormányhivatalok, a járási hivatalok, a kormányablakok rendszere – jelentette ki a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

György István a felújított megyeháza homlokzatának átadó ünnepségén azt mondta, a megvalósított óriási változások már a területi közigazgatásban is tetten érhetők: a hatóság nem magasabb rendű félként ül szemben az ügyfelekkel, hanem partnerként segíti az ügyeiket intéző állampolgárokat.

A 110 éves debreceni megyeháza szecessziós épületének felújítására is utalva fontosnak nevezte az épített környezet megóvását, de – mint mondta – legalább annyira fontos az épületekben folyó munka.

György István példaként utalt a pandémiára, ami több mint egy éve jelent komoly kihívást, s amelynek leküzdésében „az egészségügy a nyíl hegye”.

A területi közigazgatás nélkül nem lehetett volna az összetett védekezési feladatokat elvégezni – mondta megjegyezve, hogy ennek a munkának még nincs vége, számos tennivaló vár még a közigazgatási dolgozókra az ország egész területén, amely kiterjed a járvány minden szegmensére.

Rácz Róbert hajdú-bihari kormánymegbízott elmondta: a három szervezetnek – kormányhivatal, megyei önkormányzat, szociális és gyermekvédelmi igazgatóság – otthont adó megyeháza az elmúlt négy évben több mint 800 millió forint magyar állami forrásból újult meg, ebből a befejező ütem, a homlokzat felújítása 300 millió forintba került.

A kormánymegbízott azt mondta, „egy magára adó államnak meg kell becsülnie a polgárait azáltal is, hogy megadja a tiszteletet önmagának”. A felújítással „tiszteletünket is kifejezzük a magyar állampolgárok iránt” – tette hozzá. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés