ACNEWS

Ha beszélek, megölnek – állítja a százmilliós csalással vádolt bírónő

fotó: MTI
fotó: MTI
A bírónő azt állította, hogy bérgyilkost küldtek rá, elrabolták, üres papírt írattak alá vele a szabadulásáért.
Hirdetés
Ad image

Mindent tagad és elképesztő rémmesét adott elő a Budakörnyéki Járásbíróságon a különösen nagy értékre elkövetett csalással és egyéb bűncselekményekkel vádolt egykori bíró, L. A.-né. A csoportvezető bírónő 2017-ben zavaros pénzügyekbe keveredett. De azt állítja, az általa kölcsönkért pénzekhez nincs köze, azt vagy a családtagjainak kérte, vagy egy ingatlanüzlet befektetéseit álcázták kölcsönökkel – írta a Blikk.

Mindent tagad

„A megbízói nagyobb vállalkozások magyarországi letelepedését, befektetéseit intézték, szakmai segítséget kértek tőle, ő pedig arra gondolt, hogy ha befejezi a bírói pályát, ebben az ügyvédi irodában dolgozik majd ügyvédként – magyarázta Csontos Zsolt budapesti ügyvéd. – Védencem tagadja, hogy százmilliós nagyságrendben csalt volna ki pénzt az ügyfelektől, védekezése szerint a vádban szereplő, szerinte színlelt kölcsönszerződések valóságban nem is kölcsönről szóltak, hanem ingatlanbefektetésre adtak át neki pénzt a nagy kockázatú, de magas hozam reményében.”

Hogy melyik ez az ingatlanos cég? A bírónő azt állította, ha elárulja a nevét, akkor őt megölik. Állítólag, korábban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Törvényszék elnökhelyettese is figyelmeztette: hogy a rendőrség titkos információgyűjtése alapján valaki a megölésére bérgyilkost kért fel, és ezért már 5 millió forint előleget ki is fizetett. A rendőrök nyomozni kezdtek, de nem találták meg sem a bérgyilkost, sem a megbízót.

Barátokat, bankokat is becsapott

Találtak viszont számtalan károsultat. Egy budapesti vállalkozótól a nő hat éve 40 millió forintot kért kölcsön. Az üzletember nagyon nehezen kapta vissza a pénzét, ugyanis a bírónő hihetetlen indokokkal húzta az időt. Azt állította, hogy véletlenül más számlájára utalt milliókat, aki azt elköltötte, vagy hogy neki küldtek rossz számlára pénzt.

De a bírónő nemcsak a barátait, ismerőseit csapta be, 2008 októberétől kezdve pénzintézetektől igényelt és kapott több milliós személyi kölcsönöket. Azok törlesztő részleteit egy idő után nem tudta fizetni, így újabb és újabb, a kölcsönöket vett fel.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés