ACNEWS

Ha megölnek, akkor is – a Wagner-dezertőr hazatérne

Medvegyev / Fotó: képernyőkép-twitter
Medvegyev / Fotó: képernyőkép-twitter
Medvegyevnek a Wagner-dezertőrnek elege van Európából – a 26 éves férfi vissza akar térni hazájába. Bár sorsa bizonytalan.
Hirdetés
Ad image

Vissza akar térni Oroszországba, elhagyni Norvégia biztonságát, ahol jelenleg tartózkodik. „Reméltem, hogy békét és nyugalmat találok itt, és magam mögött hagyok minden politikát, háborút és hadsereget, de valahogy nem sikerült” – mondta Medvegyev.

Már felvette a kapcsolatot az oslói orosz nagykövetséggel. Hamarosan benyújtja dokumentumait Oroszországba való visszatéréshez.

Úgy tűnik, nem félti az életét. „Meglátjuk, mi fog történni Oroszországban. Ha megölnek, oké. Ha nem, köszönöm szépen. Ha túlélem, még jobban köszönöm.”

Medvegyev Oroszország hírhedt Wagner-zsoldoshadseregének egyik parancsnoka volt, mígnem tavaly novemberben dezertált és Norvégiába menekült. Állítólag ő volt annak az egységnek a parancsnoka, amelynek tagja volt Jevgenyij Nusin, egy Wagner-zsoldos, akinek kalapáccsal történő kivégzését videón közvetítették a neten.

Medvegyev áprilisban még azt jelentette be, hogy norvégul tanul, és reméli, hogy hamarosan menedékjogot kap. Azt mondta, azért dezertált, mert szemtanúja volt a Wagner-csoport által ágyútölteléknek toborzott orosz foglyok meggyilkolásának és a velük való brutális bánásmódnak.

De valami nem stimmelt Norvégiában sem vele, áprilisban 14 napos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték verekedésben való részvételért.

via

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés