ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Hadat és halat üzent Putyin az angoloknak

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
Vlagyimir Putyin hadat üzent a brit fish- and chips üzleteknek. Felbontotta a megállapodást, amely lehetővé tette, hogy az angolok orosz tőkehalakat fogjanak.
Hirdetés
Ad image

Vlagyimir Putyin hadat üzent a brit fish and chips boltoknak. Felbontotta azt a szerződést, amely lehetővé tette, hogy a brit halászhajók orosz tőkehalat fogjanak. Az orosz elnök személyesen hozta meg a döntést a majdnem 70 évvel ezelőtt aláírt megállapodás felbontásáról. A lépés bosszúból történt a The Sun szerint. Arra volt válasz, hogy az Egyesült Királyság szankciókkal sújtotta az orosz gazdaságot az ukrajnai háború miatt.

Ezzel megszűnt a Szovjetunió által aláírt megállapodás, amely lehetővé tette a brit hajók számára, hogy a Barents-tengeren halászhassanak. A hadihajók mostantól bevethetők minden olyan vonóhálós halászhajó ellen, amely tőkehalat akar fogni a területen.

„Visszaadta nekünk a halainkat, amiket 68 éven át a gátlástalan britek ettek meg. Szankciókat hirdettek ellenünk. De ők maguk a halas fogásaik 40 százalékát a mi tőkehalainkból állítják elő.” – mondta az orosz parlament elnöke, Vjacseszlav Volodin.

A National Federation of Fish Friers (NFFF) – amely a brit fish and chipsipart képviseli – azonban kinevette Putyin kísérletét. „Ez csak egy kis próbálkozás volt az oroszok részéről, hogy úgy tűnjön, mintha a brit szankciókra reagálnának. A valóság azonban az, hogy mi nem halászunk a Barents-tenger orosz vizein. Csak egy brit felségjegyű hajó van, amelyik a közelben van. A Kirkella, de az nem megy olyan messzire.” – nyilatkozta az NFFF elnöke, Andrew Crook a The Sun-nak.

„Az Egyesült Királyság nem kapott hivatalos értesítést az Orosz Föderációtól ebben az ügyben. A hajói nem halásznak ezeken az orosz vizeken, így ennek nem lenne jelentős hatása a halellátásunkra.” – támasztotta alá a fentieket a brit kormány szóvivője.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés