ACNEWS

Ukrajna beperli a magyarokat, a lengyeleket és a szlovákokat

Ukrajna jogi úton hadakozik három uniós országgal/fotó: Pixabay
Ukrajna jogi úton hadakozik három uniós országgal/fotó: Pixabay
Ukrajna perel, mert Magyarország, Szlovákia és Lengyelország meghosszabbította a gabona behozatali tilalmat.
Hirdetés
Ad image

„Fontos bebizonyítani, hogy ezek az intézkedések jogilag helytelenek, ezért holnap megkezdjük a jogi eljárást” – közölte Tarasz Kacska, gazdaságfejlesztési, kereskedelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettes. Ukrajna tehát jogi úton harcot indított, pereli Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát. Azért, mert saját hatáskörben meghosszabbították az ukrán gabona behozatali tilalmát – írja a Politico hírlevele alapján a hvg.hu.

Az ügy előzménye, hogy Nagy István agrárminiszter pénteken fontos bejelentést tett. „Brüsszel úgy döntött, nem tartja fenn tovább az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat. Magyarország a gazdák érdekében nemzeti hatáskörben megteszi azt és ki is terjeszti egy szélesebb termékköre” – mondta Nagy István.

Az erről szóló rendelet még aznap este meg is jelent a Magyar Közlönyben. Ugyanezt az intézkedést a szlovákok és a lengyelek is meghozták.

Tarasz Kacska szerint „a három ország nyílt szembenállása Brüsszellel nem csupán az Európai Unió belső ügye. De felveti azt is, vajon a nemzetközi kereskedelmi partnerek bízhatnak-e abban, hogy Brüsszel az egész EU nevében beszél”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés