ACNEWS

Hadisarc: ékszerek fedezik az ukrán fegyverek árát

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Az adó a jövedelem 1,5 százalékáról 5 százalékára emelkedhet. Más adóemeléseket és hitelfelvételt is terveznek.
Hirdetés
Ad image

A jövőben minden ukránnak katonai adót kell fizetni a gépkocsik vásárlása (15 százalék) és az ékszerek eladása (30 százalék) után is. Így összesen 500 milliárd hrivnyát kívánnak bevonni az ukrán fegyveres erők számára.

Az erről szóló törvényt a Miniszteri Kabinet már jóváhagyta. Ahhoz azonban, hogy a változások hatályba lépjenek, még el kell fogadnia a parlamentnek, és Zelenszkij elnöknek alá kell írnia azokat – írja a krone.at.

Idén eddig az ukrán kormány 42,2 milliárd eurónak megfelelő összeget költött az ország védelmére. Ez az összeg most csaknem 30 százalékkal fog növekedni, részben a katonák kényszertoborzása miatt.

„A biztonsági és védelmi szektorban egyre nagyobbak az igények. A többletkiadások megvédik a biztonságunkat és közelebb visznek minket a győzelemhez. Emellett bővíteni kell a saját fegyver-, lőszer- és védelmi eszközgyártásunkat” – közölte a pénzügyminisztérium.

Zelenszkij többször kijelentette, hogy Ukrajnát a világ egyik legnagyobb fegyvergyártójává akarja tenni. Ennek eléréséhez az ország külföldi befektetőkre támaszkodik. Többek között fokozni kívánják az együttműködést az Egyesült Királysággal.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés