ACNEWS

Hajtóvadászat: két halott börtönőrt hagyott maga után a szökött rab

Rabszöktetés / Fotó: X-képernyőkép
Rabszöktetés / Fotó: X-képernyőkép
Két őr meghalt egy börtönszállítót ért brutális támadás során Észak-Franciaországban. A szállított rab és a támadók szökésben vannak.
Hirdetés
Ad image

Két francia börtönőr (52, 34) meghalt, három másik pedig megsebesült egy börtönszállító teherautó elleni fegyveres támadásban kedden Észak-Franciaországban. Rendőrségi források szerint a börtönőrök egy rabot szállítottak Rouenból Évreux-ba. Az észak-franciaországi Eure régióban található Incarville-ben egy fizetőkapunál elkövetett támadás után a fogoly és az elkövetők elmenekültek.

Az AFP francia hírügynökségnek egy, az ügyet ismerő forrás elmondta, hogy a szökött foglyot Mohamednek A-nak hívják, és 1994-ben született. A Le Figaro című francia napilap szerint a „La Mouche” – a Légy – becenevet viseli, és már többször elítélték kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények és gyilkossági kísérlet miatt.

A. ügyvédje, Hugues Vigier a BFM televíziós csatornának beszélt védence állítólagos tettéről. Az ügyvédet meglepte, hogy a 30 éves fiatalember képes volt egy ilyen „tragédiára”: „Egy ilyen eszkaláció sokkoló”.

Később A. édesanyja is beszámolt az RTL.FR-nek fia szökéséről. Azt mondta, hogy fia szabadulása és a börtönszemélyzet elleni támadás a érthetetlen. „Egyszerűen nem értem” – vallotta be. „Hogy lehet csak úgy kioltani két életet?” Mivel a fiát már többször átszállították különböző börtönökbe, szeretné, ha „egyszer és mindenkorra” elítélnék. Azt is elmondta a televíziónak, hogy fia jelenleg nem beszél vele.

A rabszállító elleni támadást egy több fős, „nehézfegyverekkel felszerelt” elkövetői csoport hajtotta végre, akik két járművet használtak. „Nem haboztak lőni a rendőrökre” – állítják kormányzati források. Az elkövetők egyik járművét nem sokkal a bűncselekmény után kiégve találták meg. Az illetékes ügyészség feltételezi, hogy a járművet ellopták. Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter a támadás után válságstábot hívott össze minisztériumában.

Laure Beccuau párizsi ügyész kedd este részvétét fejezte ki a két áldozat családjának. „Az első áldozat 52 éves volt, és 2003-ban született ikrek apja. A második rendőr 34 éves volt, házas és gyermeket várt” – magyarázta Beccuau. A szökevények felkutatásában jelenleg több száz rendőr vesz részt. Az elkövetők életfogytiglani börtönbüntetésre számíthatnak – hangsúlyozta az ügyész.

Dupond-Moretti igazságügyi miniszter nyilatkozatában hangsúlyozta: „Mindent megteszünk – és úgy értem, mindent -, hogy megtaláljuk ennek a szörnyű bűncselekménynek az elkövetőit. Az elkövetők olyan emberek, akik számára az élet nem jelent értéket. Le fogjuk vadászni őket, és a bűncselekményhez méltó módon megbüntetjük őket”.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés