ACNEWS

Hajtóvadászat Szentendrén: az utcákon lövik le a vaddisznókat

Amikor Adrienn találkozott az anyakocával, az életét a kutyája mentette meg Fotó: Kardos Adrienn/Facebook
Amikor Adrienn találkozott az anyakocával, az életét a kutyája mentette meg Fotó: Kardos Adrienn/Facebook
Negyven utcában tűnhetnek fel puskás emberek, hogy 2023. november 10 és 2024. és január 31 között elejtsék a dúvadakat.
Hirdetés
Ad image

Szentendre honlapján olvasható, hogy a város 40 utcájában a vadászok a szigorú biztonsági szabályok betartása mellett délután 16 óra és reggel 07 óra között irthatják a vaddisznókat. Az állatok elejtésére csak akkor kerülhet sor, ha forgalmas, emberek által gyakran használt közterületen jelennek meg. Vagy ha súlyos károkat okoznak. Az infostart.hu szerint arra kérik a környéken élőket, hogy az érintett utcákban sötétedés után fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A rendőrség engedélyére azért volt szükség, mert a vadgazdálkodási törvény nem terjed ki a települések belterületére. Oda csak a hatóság adhat ki engedélyt. Tavalyelőtt májusban tragédia is történhetett volna. A város szélén lakó Kardos Adrienn és férje János, a kutyájukkal, Brunoval ment sétálni a Kő-hegy felé.

Bruno félelmet nem ismerve rohant gazdája és a vaddisznó közé Fotó: Kardos Adrienn

„A püspökmajori lakótelep végén, az utolsó háztól alig 30 méterre jártunk, amikor leguggoltam, hogy befűzzem a cipőmet. Amikor felálltam, tőlem három méterre egy körülbelül 200 kilós anyakoca nézett rám. Szerencsére Bruno érezte, hogy baj van. Nekirohant a vaddisznónak, megharapta az orrát, majd bekergette a sűrűbe” – idézte fel Adrienn a történteket az AcNews-nak. – Igaz, a kutyánk is megsebesült közben, mert felsértette a vaddisznó a vállát. Brunot állatorvoshoz vittük, majd otthon egy egész grillcsirkét kapott, hogy elfeledje a fájdalmait” – tette hozzá Adrienn.

 

 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés