ACNEWS

Halállistát írt a hatodikos kislány, és szíven szúrta Mirellát Bőnyben

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A megszúrt kislányt mentőhelikopter vitte a győri Petz Aladár kórházba, ezekben a percekben műtik, küzdenek érte az orvosok.
Hirdetés
Ad image

Óriási volt a riadalom az első óra után a Bőnyi Általános iskolában. Kicsengetés után a hatodikosok termében három kislány maradt, az egyikük Mirella volt. Az osztálytársa – aki halállistát írt korábban – egy kést vett elő és szívtájékon szúrta Mirellát. Az esetnek egy harmadik gyerek is szemtanúja volt, aki félelmében elbújt a teremben. Jelenleg tart a helyszínelés a tanteremben, miközben Mirellát mentőhelikopter vitte kórházba. Életéért ezekben a percekben is küzdenek az orvosok. Az Acnews úgy tudja, azon a bizonyos halállistán több iskolás gyerek neve is szerepelt. Köztük Mirelláé.

„Pár perce értesültem csak a bőnyi körzeti megbízottól, hogy mi történt a kislányommal – mondta az AcNews-nak Mirella édesanyja. – Sokkot kaptam a hírre, hiszen a lányom egy csendes, szelíd kislány. Nem haragszom a szurkáló osztálytársára, számomra csak az a fontos, hogy a gyerekem életben maradjon. De van, amit nem értek. Mi vesz valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába és halállistát írjon. A fiam elmondása szerint Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt. Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei? A férjem Ausztriában szakács, most indult haza, hogy a gyerekem mellett lehessen.”

Amúgy Mirella erős lány, kiskorában súlyos koponyaműtéten esett át, amikor ugrálás közben a fejébe állt a hajtű. Édesanyja egyébként úgy tudja, ebben az iskolában nem ez az első súlyos baleset. Volt olyan gyerek, akit gerincsérüléssel vittek el korábban a mentősök. „Érthetetlen, ami történt, Mirellának soha nem volt konfliktusa az osztálytársaival. Fodrász vagy körmös akar lenni” – folytatta a kislány édesanyja.

Az Acnews információja szerint a brutális késelést követően az iskola összes diákját a tornaterembe küldték. Ezután értesítették a szülőket, hogy jöjjenek a gyerekeikért. Akit nem tudtak hazavinni, arra a tanítási idő végéig felügyelnek a tanárok. Az esetről a police.hu az alábbi közleményt adta ki. „Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2024. április 29-én 8 óra 45 perckor érkezett bejelentés, miszerint a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy fiatal lány megszúrta tanulótársát, aki súlyosan megsérült. A mentőszolgálat munkatársai a sérült lányt kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az esetet büntetőeljárás keretében vizsgálja, a helyszíni intézkedés jelenleg is tart.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés